Pripremite se na jake emocije – poučan video pokazuje zašto je Nacionalni plan protiv raka ključan za opstojnost nacije

Nenni Delmestre dala je svoj redateljski pečat kratkom filmu o jednom od ključnih projekata u zdravstvu, Nacionalnom planu protiv raka (NPPR), te i na taj način istaknula njegovu važnost i važnost sudjelovanja u javnoj raspravi na mrežnoj stranici www.nppr.hr

Zagreb, 12. prosinca 2018. – Rak je vodeći javnozdravstveni problem razvijenog svijeta. Svi ciljevi počinju našim zdravljem, a katkad nismo svjesni njegove krhkosti. Jedan od ciljeva filma, uz informiranje o važnosti Nacionalnog plana protiv raka i javne rasprave, upravo je poticaj na preventivne preglede koji mogu spasiti živote.

Kako film prikazuje, donošenje i provedba mjera Nacionalnog plana protiv raka pitanje je budućnosti i opstojnosti nacije. Krajnji je cilj uz pomoć provedivog, realnog i financijski potkrijepljenog plana pretvoriti rak u kroničnu bolest, izliječiti više od polovice oboljelih, znatno produžiti preživljenje ostalih bolesnika oboljelih od raka te poboljšati kvalitetu života oboljelih i njihovih obitelji.

Svim stanovnicima Hrvatske usvajanje i provedba mjera unutar NPPR-a može pružiti jednaku i kvalitetnu onkološku skrb. Nacionalni plan protiv raka plan je građana i nitko ne smije biti isključen iz njegove izrade, donošenja i provedbe.Film potiče i na uključenje u javnu raspravu o NPPR-u čiji je cilj otvorenom komunikacijom svih građana Republike Hrvatske i zainteresirane javnosti dobiti najbolji mogući plan protiv raka koji će doprinijeti smanjenu pojavnosti i smrtnosti od te bolesti.Javna rasprava odvija se mrežnoj stranici www.nppr.hr, na kojoj je u cijelosti dostupan i sam plan.

Za koncept i scenarij kratkog filma zaslužna je Nenni Delmestre, priznata hrvatska kazališna redateljica, a snimanje i obradu videa potpisuje Mario Jelić.

Oglas

Komentiraj

komentari