Stručnjaci kreirali projekt Osjeti Hrvatsku s ciljem odgoja mladih da kupuju domaće

Grupa stručnjaka kreirala je i počinje s projektom Osjeti Hrvatsku s  ciljem odgoja mladih da razumiju i kupuju domaće, ali i da se  promovira kvaliteta onoga što se nalazi na tržištu naše države

Kada zaigraju na nogometnom terenu naši Vatreni, čini se da Hrvatska nikada nije bila jedinstvenija, a za naših 11 na zelenom travnjaku „ginu“ i stari i mladi, muškarci i žene, žitelji sela i gradova, Slavonije i Dalmacije, Kvarnera i Zagorja, Like i Istre, dijaspore…

Hrvatsko gospodarstvo izuzetno je ranjivo iako je prepuno potencijala. Višedesetljetna oslonjenost domaće ekonomije na osobnu potrošnju i turizam traži nove načine za prepoznavanje prilika na domaćem i inozemnom tržištu.

‘Voljeti Hrvatsku i željeti da ona bude bolja za sve nas nije privilegij ni desno orijentiranih  političara i stranki, niti onih lijevih niti u političkom centru – domoljublje pripada svima koji  se osjećaju građanima Hrvatske i žele zaustaviti odlazak „trbuhom za kruhom“ mladih (i onih nešto starijih) u inozemstvo, odrastanje naše djece izvan hrvatske kulture, povijesti, prirodnih ljepota, domaćih brendova i svega onoga što je Hrvatska u trideset godina  samostalnosti uspjela postići. Mi se ne moramo pravdati i braniti jer volimo Hrvatsku i hrvatsko – mi smo grupa iskusnih i u prvom redu sposobnih stručnjaka, koji to žele naglasiti i unaprijediti, ne samo radi budućih naraštaja koji stasavaju kao kupci i korisnici proizvoda i usluga na hrvatskom tržištu, nego i svih onih koji znaju što oni jesu i rado ih koriste – u Hrvatskoj i svijetu’, istaknula je suvlasnica projekta Osjeti Hrvatsku Sanela Dropulić.

Projekt Osjeti Hrvatsku izrastao je iz gospodarskih aktivnosti koje smo gradili dulje od  sedam godina stvarajući kroz nevladinu udrugu Centar poduzetnica www.poduzetnica.hr (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) najveću i najučinkovitiju mrežu poduzetnica i svih onih koji će to tek postati (s više od 2.300 članica) kao i naših dragih kolega (128 članova) od 2015 do 2021. godine.

Iz tih je razloga projektu prva pristupila Mirjana Semenić Rutko, liječnica iz Vukovara te odmah za njom i Davor Kovačić, inovator i poduzetnik iz Zagreba.

‘Radujem se da sam prva korisnica usluga tima stručnjaka i projekta Osjeti Hrvatsku i radujem se suradnji koja nam dolazi u ovoj novoj godini i vjerujem mnogima pred nama. U svom dijapazonu poduzetničkog djelovanja imam cijeli niz izvorno hrvatskih – turističkih, zdravstvenih, medicinskih proizvoda i usluga, koji su odavno su prešli granicu Vukovarsko srijemske županije i mog grada Vukovara u kojemu djelujem. Sigurna sam da ću uz projekt Osjeti Hrvatsku i iznimne stručnjake projekta osigurati tržišnu poziciju, klijente, prodaju, promociju, ali i prepoznatljivost unutar granica Lijepe naše, ali i izvan nje zbog čega sam im i poklonila svoje povjerenje’ – ocijenila je liječnica Mirjana Semenić Rutko, poduzetnica iz Vukovara, svoje sudjelovanje u projektu Osjeti Hrvatsku.

‘Već cijeli niz godina gledam kako se „devastira“ sve što ima veze s Hrvatskom, a izdiže, hvali i cijeni sve što dolazi iz inozemstva. A svi dobro znamo što je istina, u kojoj se domaća proizvodnja, usluge i aktivnosti ne smiju zanemariti i obezvređivati. Hrvatska i te kako ima što ponuditi, baš poput naših nogometaša koji su s pravom svjetska nogometna sila. Drago mi je da sam među prvima prepoznao ovaj projekt i da ću u njemu sudjelovati kao inovator, te poduzetnik koji cijeni hrvatske proizvode i usluge, ali i sam pruža iste’ –ocijenio je Davor Kovačić, poduzetnik i inovator izvornog hrvatskog Premium drvenog proizvoda i branda Lala ležaljke za plažu i bazene.

Ali vrlo brzo projektu su se pridružili i mnoge ostale građanke i građani Hrvatske, u prvom redu poduzetnice i poduzetnici koji imaju vlastite kvalitetne usluge i proizvode za domaće i inozemno tržište. Među njima je i rijetka žena hrvatskog STEM područja Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca.

‘Živimo u vremenu kada je više nego ikad važno biti lokalno povezan, imati informacije o domaćim dobavljačima i kupcima, kupovati i koristiti njihove robe i usluge te takoizravno utjecati na rast BDPa (što u prijevodu znači biti domoljub). Zato podržavam projekt OH koji će još više doprinijeti tržišnom povezivanju i na taj način jačanju domaćeggospodarstva. Vrijeme je da otvorimo vrata jedni drugima, jer često ono što tražimo preko granice, nalazi se odmah iza ugla’ – istaknula je svoje motive sudjelovanja u OH projektu Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca.

Kao vlasnik IT firme Alpha Aplikacije d.o.o., tvrtke specijalizirane za web development, web dizajn, digitalni marketing i koja posluje na domaćem i inozemnom tržištu (Australija, Kanada, SAD, Europska Unija…) uvjeren sam da Hrvatska nije ni svjesna koliki je njezin potencijal. Počevši od prirodnih, povijesnih, kulturnih i inih ljepota, do pametnih, obrazovanih, vrijednih i pristojnih ljudi koji vole svoje i poštuju tuđe.

‘Lijepa naša može postati zemlja blagostanja, zemlja koja će znati cijeniti svoje ljude i ponositi se njima. Pred nama je dugi put, siguran sam da je ovaj projekt mali korak prema tom cilju, ali velik u smislu promocije hrvatskih proizvoda i usluga. Pozivam sve da se priključe projektu Osjeti Hrvatsku jer samo zajedno možemo napredovati’ – ističe Marko Kukec, web developeriz Zlatara.

‘Svi mi koji volimo Hrvatsku znamo da ovo nije prvi puta kako čujemo da se pokreće ovakav projekt kojemu je cilj, podizanje svijesti građana o važnosti kupovanja domaćih proizvoda ali i razmišljati o kvaliteti i raznolikosti onoga što nam dolazi na tržište. Isto tako svjesni smo činjenice da su ti projekti dostigli svoje ciljeve i da su nakon toga nekako stali i stagniraju. Ti strateški važni projekti se ne šire ne rastu i na kraju na njih pomalo i zaboravljamo. Poznajem ekipu koja stoji iza OH projekta kao poduzetne, prvenstveno ambiciozne, uporne i dosljedne te sam uvjerena da se to ovom projektu neće dogoditi. Veseli me što od samog starta mogu sudjelovati i pratiti njegov razvoj’ – smatra Laura Gergelj, vlasnica knjigovodstvenog servisa iz Osijeka.

Projekt Osjeti Hrvatsku nije samo nova dimenzija komunikacije za predstavljanje, povezivanje i promociju hrvatskih proizvođača i proizvoda te pružatelja usluga, lokalne zajednice, kao i svega onoga što se nalazi na hrvatskom tržištu, nego i sustavan rad napodizanju svijest domaćih kupaca, ali i svih korisnika na hrvatskom tržištu koji će imati cijeli niz projekata u tom pravcu.

Radit ćemo puno toga što bi trebalo dodatno tržišno osnažiti i gospodarskirazviti domaće potencijale – prodajno – prezentacijske sajmove, poslovno umrežavanje, radionice o uspješnoj prodaji i prezentaciji pred klijentima, radionice o uspješnom poduzetništvu i opstanku na tržištu, konferencije, seminare, poslovne konzultacije…a sve s ciljem da budemo što učinkovitiji svi mi koji živimo u Hrvatskoj i radimo u Hrvatskoj za domaće i strane kupce i potrošače naših usluga i proizvoda – najavila je Sanela Dropulić, suvlasnica projekta Osjeti Hrvatsku.

 

Oglas

Komentiraj

komentari