Svako dijete je potencijalni genijalac! To najbolje zna Brainobrain Maksimir!

Brainobrain program budi “uspavanu” genijalnost kod djece – svako dijete je potencijalni genijalac! Koncentracija, fokus, memorija, brzina, točnost, vizualizacija, kreativnost, samopouzdanje i to sve na jednom mjestu!

Brainobrain je program za razvoj intelektualnih sposobnosti i emocionalnih vještina kod djece. Temelji se na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK – metoda) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje), a djeci će se pokazati osnove rada na abakusu.
Brainobrain u svijetu postoji od 2003., u Hrvatskoj je od 2013., a u Maksimiru od početka prošle (2018.) godine.

U organizaciji Brainobrain Maksimir, stručnjaci naglašavaju da pomažu djeci „naučiti kako učiti“! Brainobrain razvija kognitivne sposobnosti i socijalnu i emocionalnu inteligenciju kod djece.

  • Više od 200 000 polaznika diljem svijeta
  • Program prisutan u čak 41 zemlji
  • ove godine održava se već 5. za redom internacionalno natjecanje.
  • Program zahtijeva vježbu kod kuće 15 minuta dnevno
  • program nije samo matematički; fokus je na osnaživanju djetetovih čitavih neuronskih mreža.
Svi zainteresirani se mogu javiti na sljedeće kontakte:

Brainobrain Maksimir
Lokacija: Harambašićeva 10.
Facebook: https://www.facebook.com/brainobrainmaksimir/
Mail: bobmaksimir@gmail.com
Telefon:099/2420-262

Program je uvelike prepoznat a dobitnik je i Best Kids Education Brand Award 2017. godine

U Republici Hrvatskoj Brainobrain je prepoznat i od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobivanjem pozitivnog stručnog mišljenja od strane struke!

Ono što je posebno vidljivo kod školskog uspjeha jest da djeca koja su pohađala Brainobrain (ili ga pohađaju) imaju veću koncentraciju i bolje pamćenje. Ona naglo povećavaju sposobnosti promatranja, shvaćanja i zadržavanja informacija. Kao rezultat, postižu se bolji rezultati uz manje napora. Poanta je usmjeravanje na pametan umjesto naporan rad. Djeca provode manje vremena učeći, ali postižu bolje rezultate. U tome im pomaže i dio programa u koji je ugrađen NLP koji gradi čvrst sustav samopouzdanja koji im pomaže razviti vrline liderstva jer Brainobrain tretira vaše dijete kao vođu, a ne kao sljedbenika.

Svrha programa je kvalitetni osobni razvoj, podizanje svjesnosti o moralnim i etičkim načelima te maksimalno poticanje i iskorištavanje svih mentalnih potencijala kod djece.

Brainobrain olakšava djeci vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta usvajanje novih vještina i znanja te razvoj socijalnih vještina. Predavanja su kreativna, zabavna i prilagođena uzrastu Vašeg djeteta.

Abakus mentalna aritmetika uz pomoć VAK (vizualno, auditivno i kinestetičko) metode učenja razvija slijedeće kognitivne sposobnosti:

– Brzinu procesuiranja informacija, mentalna koordinacija, bolje pamćenje, koncentracija, fokus, izvrsnost u rješavanju matematičkih i logičkih zadataka.

Pozitivna psihologija temeljena na neurolingvističkim alatima kao pomoć u razvoju svjesnosti o osobnim i tuđim kvalitetama i vrijednostima rezultira:

– Podizanjem samopouzdanja i samopoštovanja, vještine vođenja, učenje iz svojih i tuđih pogrešaka, pronalaženje najboljeg rješenja za ostvarenje osobnih i grupnih ciljeva.

Brainobrain program uz pomoć sinergije više metoda kao što su Abakus mentalna aritmetika, VAK metoda učenja, pozitivna psihologija i Neurobik vježbi olakšava djeci stjecanje novih mentalnih i socijalnih vještina.

Rezultati?

– Bolja koncentracija i pamćenje

– Brže riješavanje zadataka, kako matematičkih tako i drugih logičkih problema

– Znatno podizanje samopouzdanja i samopoštovanja

– Vještine vođenja (leadership).

– Brža i bolja analiza problema te pronalazak rješenja

Što je Abakus?

Abakus je drevni kalkulator koji se koristi za izračunavanje osnovnih matematičkih operacija – zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje. Abakus se još uvijek koristi kao osnovno sredstvo za računanje diljem Azije i Bliskog Istoka, dok se u Europi koristi za razvijanje mentalnih sposobnosti, pogotovo kod djece. Radom na abakusu stimulira se mozak, što dovodi do bolje koncentracije prilikom učenja i rješavanja problema, posebno matematičkih. Abakus se sastoji od niza kuglica ili pločica koje se dijele na gornje i donje polje, nanizanih vertikalno.

2 programa ovisno o uzrastu: LITTLE BOBS I BRAINOBRAIN

LITTLE BOBS

  • za predškolski uzrast od 4-6 godina
    -pristupa razvoju djeteta holistički, uzimajući u obzir postojanje više vrsta inteligencija, te istovremeno razvijajući logičku, jezičnu, intrapersonalnu, međuljudsku, ritmičku, kinestetičku, prostornu i naturalističku inteligenciju.
    -program je baziran na VAK metodologiji što znači da podupire više stilova učenja, tako djeca uče pamtiti i vidom, sluhom i dodirom

BRAINOBRAIN od 7-14 godina
-napredna abakus mentalna aritmetika  -brzo i zadržavajuće pamćenje
-razvijanje mašte
-dobre navike i maniri
-vokabular
-promatranje i koncentracija
-razvijanje samopouzdanja
-razvijanje kreativnosti
– internacionalni NLP
-razvijanje vodstva
-analiza osobnosti

Oglas

Komentiraj

komentari