Uber podržao rad udruge Domine za žene žrtve nasilja u obitelji

Split, 22. svibnja 2020. – Uber i udruga Domine, organizacija iz Splita koja od 2002. djeluje na promicanju zaštite ženskih prava i načela ravnopravnosti, sklopili su suradnju kako bi pomogli ženama žrtvama nasilja i korisnicama savjetovališta. Uber je za sve volonterke i štićenice osigurao više od sto kodova za besplatne vožnje koje će moći koristiti za kretanje po Splitu i okolici.

“Zahvaljujemo Uberu na ovoj vrijednoj donaciji i prepoznavanju potreba žena žrtava nasilja u vrijeme koronavirusa. One su posebno ranjiva društvena skupina koja je u ovoj krizi bila dodatno izložena i zato nam pomoć u ovom trenutku još više znači. Društveni problem nasilja nad ženama možemo rješavati samo zajedničkim pristupom, a ova suradnja pravi je primjer odgovornog društvenog ponašanja”, poručuju iz udruge Domine.

Iz Domina dodaju kako se s pojavom pandemije izazvane koronavirusom vrlo brzo razvila pandemija u sjeni koja je rezultirala enormnim porastom nasilja u obitelji, a posljedično i ostajanjem žena diljem svijeta bez prihoda za život i elementarnih životnih uvjeta poput doma. Od početka travnja, u Dominama bilježe značajan porast poziva žena kojima je potrebna pomoć, stoga su apelirale na građane da donacijama pomognu rad udruge. Zahvaljujući sjajnom odazivu, pružena je podrška više od 40 žena, a pozivi nažalost još uvijek ne prestaju.

“Partnerstvom s udrugom Domine u Splitu želimo pružiti podršku svim ženama žrtvama obiteljskog nasilja i udruzi olakšati pružanje pomoći. Želimo dati svoj mali doprinos kako bismo žrtvama omogućili sigurno kretanje i lakši pristup uslugama koje život znače”, istaknuli su iz Ubera.

Potaknut upozorenjima organizacije UN Women o porastu nasilja u obitelji u vrijeme koronakrize kada su građani diljem svijeta pozvani da ostanu doma kako bi se suzbilo širenje virusa, Uber je na globalnoj razini odlučio podržati rad organizacija koje pružaju pomoć žrtvama obiteljskog nasilja. Kroz suradnje s udrugama kompanija će osigurati 50.000 besplatnih vožnji do skloništa i sigurnih kuća te više od 45.000 besplatnih obroka u 35 gradova i 16 zemalja. Projekt je dio velike Uberove inicijative #MovingWhatMatters u sklopu koje će donirati 10 milijuna besplatnih vožnji i isporuka hrane onima kojima je najpotrebnije s obzirom na posljedice krize koronavirusa, među kojima su i žene žrtve nasilja.

Osim pružanja pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u vrijeme koronavirusa, Uber je već ranije pokrenuo projekt pomoći i zahvale svim zdravstvenim djelatnicima koji ulažu velike napore u pomoći oboljelima te suzbijanju širenja koronavirusa. U sklopu programa Uber Medics za sve djelatnike hrvatskih bolnica osigurano je 2.000 besplatnih vožnji za jednostavniji i sigurniji transport na posao i s posla.

 

Oglas

Komentiraj

komentari