Zagifest najavljuje svoje drugo izdanje!

Zagreb, 25. ožujka 2019. –Vrijeme je za novu dječju glazbenu avanturu! U Zagreb se vraća festival koji je u svom premijernom izdanju osvojio srca talentiranih mladih glazbenika diljem Europe. Međunarodni dječji festival, u svom drugom izdanju, održat će seod 10. do15. travnja u Histrionskom domu, u organizaciji Udruge Do Mi So, a u Zagreb ponovo dovodi sjajne talente o kojima će se u budućnosti još sigurno puno pričati.

Djeca koja će zapjevati na histironskoj pozornici bit će stara između 5 i 14 godina, a pjesme koje će izvoditi bit će autorske te nikada prije izvođene ili objavljivane. Festival će mlade pjevače predstaviti kroz dvije večeri, a pobjednički trofeji bit će im uručeni na prigodnoj ceremoniji u hotelu The Westin Zagreb. Ove godine novost je nagrada publike, koji će kao i stručni žiri, odabrati tri najbolje izvedbe i pjesme prema njihovom mišljenju.

Zadovoljni smo jer su nam i ove godine stigle odlične pjesme i djeca koja će prezentirati svoju kreativnost i umijeće pred zagrebačkom publikom. Stižu nam iz više od deset zemalja, a kako prijave do kraja tjedan, vjerujemo da ćemo imati još odličnih kandidata. Sretna sam jer nam u Zagreb ponovno stižu i predstavnici World Association of Festivals, a ako bude onkako kako se nadamo, Zagifest će ući u ovo prestižno društvo festivala što će hrvatskim natjecateljima otvoriti vrata do drugih međunarodnih natjecanja“ – izjavila je Iva Kuzman, direktorica festivala Zagifest.

Osim natjecateljskog dijela,goste iz Europe i regije i ove godine očekuje organizirani zabavno-edukativni program u kojem će upoznati našu kulturu te sve ljepote naše metropole. Osim muzeja i posjeta Zološkom vrtu, imat će prilku isprobati tradicionalna zagrebačka jela te ponijeti sa sobom nezaboravne uspomene i suvenire. Posebnost ovog festivala je i promicanje poruka o toleranciji i razumijevanju te nadilaženju kulturnih, vjerskih ili etničkih razlika.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna od danas su u prodaji putem servisa Ulaznice.hr te na svim njihovim prodajnim mjestima. Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici te Facebook stranici.

 

Oglas

Komentiraj

komentari