Zagrebačka Salvadora stigla prije dva tjedna na svijet, a ime joj dao slavni fotoreporter Yuri Cortez

Zagreb, 2. rujna 2018. – Yuri Cortez, fotoreporter Agence France-Presse, ima novu poveznicu s hrvatskom reprezentacijom. Taj simpatični Salvadorac koji je iz žablje perspektive zabilježio slavlje Vatrenih zbog ulaska u završnicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, s obitelji je posjetio Zoološki vrt grada Zagreba. Pred nastambom gibona, životinja koje predviđaju pobjednika u nastupima hrvatske reprezentacije, dobio je poseban zadatak – smisliti ime maloj gibonici.

„Obitelji i meni čast je da budemo kumovi ovako lijepoj gibonici. Predlažemo da joj ime bude Salvadora, a u Zagrebu je možete skraćeno zvati Dora prema Dori Krupićevoj, naslovnoj junakinji Zlatareva zlata. Dora je doista zlato Zoološkog vrta“, kazao je Yuri Cortez.

Prinova je u obitelj gibona stigla prije dva tjedna. Dvadesetjednogodišnji Kent i njegova tri godine starija partnerica Kulička brižni su roditelji, a njihova kći Fiona oduševljena je ulogom starije sestre.

„Trenutačno još goluždravo mladunče ne samo da je oduševilo članove svoje obitelji, nego i djelatnike Zoološkog vrta. Ono pokazuje koliko su Kent i Fiona dobar par. Zajedno su šest godina i još uvijek ih povezuje jaka kemija. Fionu su dobili prije tri godine i dva mjeseca. To znači da je novo mladunče stiglo u ritmu kakvim dolazi i u prirodi. Naime, giboni mlado dobivaju svake dvije, tri godine“, istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Dodao je kako je dolazak obitelji Cortez u Hrvatsku koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica,  ispao odlična prigoda da mala gibonica dobije ime.

Uz zahvalu Yuriju na atraktivnom imenu poželio mu je što više fantastičnih fotografija hrvatske reprezentacije u poluzavršnicama europskih i svjetskih nogometnih prvenstava.

Govoreći o sportskim natjecanjima i životinjama slavni je fotoreporter otkrio da u njegovu poslu nema mnogo mjesta za strah.

„Čak ni iz velike blizine nije me strah fotografirati opasne životinje. Mnogo sam radio kao reporter iz ratnih područja gdje je borba za život svakodnevna pojava. Kada mi je fotoaparat u rukama, isključim se i jednostavno radim svoj posao često ne misleći na posljedice. I na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada sam fotografirao slavlje vaših igrača, mnogi su mislili: „O, moj Bože“, ali meni je samo bilo važno napraviti što bolje fotografije“, kazao je Cortez.

U životinjskom svijetu posebno ga fasciniraju velike mačke. Među najdražim su mu životinjama tigar i leopard. U Maksimiru se oduševio lavovima s Lavlje stijene Kidepo te Lavljim mostom.

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar