Zagrebački gradonačelnik u Dumovcu najavio izgradnju skloništa za mačke

Zagreb, 12. listopada 2021. – Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je izgradnju skloništa za mačke tijekom obilaska Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Tamo je Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Zoološki vrt grada Zagreba i udrugom Prijatelji životinja organizirao 19. proslavu Međunarodnog dana zaštite životinja.

„Planiramo povećati kapacitete za smještaj mačaka u Dumovcu. Kako bi se spriječilo napuštanje pasa, nastavljamo s kontrolom mikročipiranja“, kazao je Tomašević.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec)

Projekt „Sklonište za mačke“ nalazi se među nužnim strateškim dokumentima Grada Zagreba i uvršten je na popis inicijalnih projekata za financijsku perspektivu 2021. – 2027. Tim bi projektom Grad Zagreb dobio odgovarajuće sklonište za smještaj ozlijeđenih i bolesnih te ostalih nezbrinutih mačaka.

„U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno imamo stotinu životinja – 70 pasa i 30 mačaka. Od početka pandemije novog koronavirusa u Sklonište zaprimamo manji broj pasa, no i dalje na zagrebačkim ulicama pronalazimo napuštene kućne ljubimce. Većina njih nema mikročip“, istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Djelatnici Skloništa sretni su što su neki sudionici proslave Međunarodnog dana zaštite životinja iz Dumovca otišli s novim ljubimcem. Zagrepčane je na udomljavanje pasa i mačaka pozvao i gradonačelnik.

„Kupnja pasa nije potrebna. Mnogo je pasa koje treba udomiti. Vjerujte mi, svaki pas kojeg udomite, bit će vam lojalan do kraja života. Taj pas postaje član obitelji“, rekao je Tomašević.

Tijekom proslave Međunarodnog dana zaštite životinja građani su mogli obići Sklonište, vidjeti kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa, te upoznati udruge koje se bave zaštitom životinja. Za djecu je pripremljen edukativno-zabavni program. Prijatelji životinja organizirali su Vege piknik. Građane je na udomljavanje poticao i dm koji svakome tko do kraja godine udomi psa ili mačku, daruje poklon bon u vrijednosti od 50 kuna za kupnju hrane i drugih proizvoda iz asortimana za kućne ljubimce.

Oglas

Komentiraj

komentari