Poznati roditelji podržali Bajke u digitalnom svijetu

U HT Bussines Showroom – u je u utorak  12.10.2021. održana promocija  “Bajki u digitalnom svijetu”.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kao  vodeća organizacija koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta,  predstavio je zbirku priča o korištenju digitalnih tehnologija.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli COMBIS (@combis_)

Važnost digitalne edukacije mladih u fokusu je i IT tvrtke Combis , kompanije s preko trideset godina uspjeha na tržištu, usmjerene na tehnooptimizam i tehnološku edukaciju, a koja se inicijativi pridružuje kao prijatelj projekta.  Kroz #GetInvolved inicijativu Combis na više načina povezuje tehnologiju i znanje, a u cilju stvaranja temelja za bolje društvo.

Na promociji su se okupile i na taj način podržale ovu hvalevrijednu inicijativu,  mnoge poznate osobe iz javnog života u pratnji svoje djece: Iva Šarić, Tarik Filipović, Mara Bratoš, Ana Vilenica, Ida Prester.

Svima poznate priče kao što su ‘Tri praščića’, ‘Ružni pačić’, ‘Pinokio’ i ostale, u ovom slučaju za cilj imaju djecu i odrasle educirati o sigurnijem i pametnijem korištenju interneta, ali i povezati različite generacije u onome što nam u kontekstu digitalnog doba najviše i nedostaje – razgovoru. Naime, na svaku bajku nastavljaju se svojevrsni radni zadaci, postavljaju se pitanja na koja se može odgovoriti samo zajedničkim razgovorom, interakcijom odrasle osobe i djeteta u promišljanju odgovora, a kako bi se pronašla pouka primjenjiva u digitalnom dobu.

Predsjednik  udruge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislava Ramljaka  rekao je:

 “Svrha ove slikovnice prvenstveno je vrijeme koje će odrasli odvojiti kako bi zajedno s djetetom pročitali bajku, i rješavanjem pitanja na kraju slikovnice pouke iz priča povezali s pravilima sigurnijeg korištenja interneta.”

Zahvaljujući prijatelju projekta Combisu koji je financijski potpomogao ilustriranje i tiskanje, Bajke u digitalnom svijetu naći će se u rukama djece i na policama mnogih domova. Sav prihod od prodaje bajki namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu koji vodi nacionalni Centar za sigurniji Internet, a direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu Maja Markulin Klarić ovom prigodom istaknula je važnost ovakvih inicijativa:

“Podižemo razinu digitalne pismenosti i brinemo da pustolovine naše djece u online svijetu imaju sretan (siguran) završetak. Sretni smo što smo dio ovog projekta i vjerujemo da će priče biti korisne mnogim klincima, ali i odraslima”.

“Kao najveću vrijednost Bajki u digitalnom svijetu svakako smatramo vrijeme koje će odrasli posvetiti djetetu kako bi zajedno pročitali i riješili zadatke. Ako za to vrijeme svoje telefone ostave postrani te posvete svu pažnju toj zajedničkoj aktivnosti, moći ćemo reći da su Bajke u digitalnom svijetu u potpunosti ispunile svoju svrhu”, poručili su iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Prva od šest slikovnica Bajki u digitalnom svijetu „Tri praščića“ u prodaji je od 28. rujna,  na web stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a od danas i na prodajnim mjestima Školske knjige te Tisak media centara.

Oglas

Komentiraj

komentari