Završio sedmi Sirius Open međunarodni turnir za tenisače u kolicima

Zagreb, 27. lipnja 2016. – Završio je Sirius Open, međunarodni turnir za tenisače u kolicima, koji se već sedmu godinu održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji Teniskog kluba Sirius.

Priliku za naslov ove je godine tražilo ukupno 35 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, a Hrvatsku je predstavljalo ukupno 8 natjecatelja. Prošlogodišnje naslove pobjednika i ove godine su obranili Steffen Somerfeld iz Njemačke u muškoj te austrijanka Margrit Fink u ženskoj kategoriji.  Alexandru Craciun iz Rumunjske odnio je pobjedu u  kategoriji kvadriplegičara.

„Jako sam sretna zbog pobjede! Ovo mi je druga pobjeda na ovom odličnom turniru, koji me svaki put oduševi organizacijom i sjajnom ekipom volontera. Nadam se da ću doći i sljedeće godine. Sada slijedi Austrian Open u Berlinu“, izjavila je pobjednica Margrit Fink.

Sirius Open i ove je godine dokazao da se Zagreb zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh, a igrači su prepoznali trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini.

Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen jednim od tri najbolja turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju“, otkrio je direktor turnira Bojan Kovač.

Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta, te pomogao u promicanju tenisa u kolicima hrvatskoj javnosti. Ideja turnira, osim želje za sportskim uspjegom svim igračima, je potaknuti osobe s invaliditetom da se počnu baviti sportom, bilo rekreacijski ili natjecateljski.

Sirius Open dio je UNIQLO Wheelchair Tennis Toura, a ima iznimnu čast predstavljati Hrvatsku kao jedan od 160 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. Na svjetsku kartu tenisa u kolicima, turnir se smjestio još 2010. godine. Od tada je prošao nekoliko promjena imena kao i ranga natjecanja, ali se zahvaljujući ambicioznom organizacijskom timu pozicinirao kao mjesto kojemu se rado vraćaju, kako domaći, tako i strani tenisači.

 

Oglas

Komentiraj

komentari