Znanje predstavlja naslove za mlade i sve koji se tako osjećaju

Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja književne zalogaje za mlade i sve koji se tako osjećaju: Izgubljeni ratnici mijena, spisateljice Catherine Doyle, dugo je iščekivani nastavak čudesnih pustolovina s Otoka Čuvara oluja u kojem se Fionn Boyle nalazi u središtu borbe za opstanak Otoka, te prva dva nastavka Nikkinih dnevnika: Priče iz ne baš fantastičnog života i Priče ne baš popularne patijanerice, autorice Rachel Renee Russell, a koji zorno i duhovito opisuju svakodnevne izazove, pitanja i probleme s kojima se tinejdžerice nose.

Naslovi Izgubljeni ratnici mijena, Nikkin dnevnik 1 i Nikkin dnevnik 2 dostupni su u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.

Više o naslovima

Izgubljeni ratnici mijena (The Lost Tide Warriors)

Fionn Boyle s otoka Arranmorea postao je Čuvar oluja nekoliko mjeseci prije nego što su tisuće strašnih dušolovaca stigle na otok. Praznih očiju sljedbenici zastrašujuće čarobnice Morrigan došli su je oživjeti i dozvati iz podzemlja. Uz pomoć djedovih sjećanja i svojih prijatelja Shelby i Sama Fionn pokušava okupiti Dagdinu vojsku vodenjaka. Ali nitko mu ne vjeruje da ta divlja morska bića, oštrih čeljusti i zuba kao u morskih pasa, uopće još postoje. Dok Fionn kreće u potragu za izgubljenom vojskom, ostali otočani pripremaju se za invaziju dušolovaca. Bitka za Arranmore može početi.

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-232-5, Cijena: 119,00 KN

 O AUTORICI:

 Catherine Doyle odrastala je pokraj Atlantika, na zapadu Irske. Njezina ljubav prema čitanju počela je s velikim irskim mitovima i legendama, koji su rasplamsali njezinu ambiciju da jednoga dana napiše i svoje.

Prvostupnica je psihologije i magistra izdavaštva na Nacionalnom irskom sveučilištu u Galwayu. Otok čuvara oluja i Izgubljeni ratnici mijena  inspirirani su stvarnim domom njezinih predaka, otokom Arranmore, na kojem su njezini djed i baka odrastali, a i mnogim pustolovinama njezinih predaka pomoraca.

Nikkin dnevnik 1 – Priče iz ne baš fantastičnog života (Dork Diaries: Tales from a Not-So-Fabulous-Life)

Kad vas roditelji presele u snobovsku školu; kad je novi mobitel nešto o čemu možete samo sanjati; kad vas nitko ni iz jedne škvadre nimalo ne šljivi – mislite li da je život fantastičan? E, pa, ne misli ni Nikki Maxwell, četrnaestogodišnjakinja koja se našla u tako nezavidnoj situaciji. No Nikki se ne predaje. Uposlit će kreativnost i smisao za humor te prestati biti tek nevidljiva cura na školskom hodniku. Bilježeći, dan za danom, svoje urnebesne uspone i padove, shvatit će što je (i tko je) stvarno kul.

Ovo je prvi nastavak popularnog Nikkinog dnevnika, duhovite književne poslastice za tinejdžere i sve koji se tako osjećaju.

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-249-3, Cijena: 99,00 KN

Nikkin dnevnik 2 – priče ne baš popularne patijanerice (Dork Diaries: tales from a not-so-popular-party-girl)

Mislila je da se to neće nikada dogoditi, ali Nikkin život napokon je počeo imati smisla. Nova škola zapravo uopće nije tako loša, a Chloe i Zoey postale su joj prave najbolje prijateljice. Osim toga, njezina simpatija Brandon ipak pokazuje nekakvo zanimanje za nju. Ali šuška se da ona vještica MacKenzie ide s njim na zabavu za Noć vještica, pa naša Nikki u očaju prihvaća posao animatorice u kostimu štakora na dječjoj zabavi. Nasreću, Nikki će otkriti da MacKenzie laže i njezin san o izlasku s Brandonom možda bi se mogao ostvariti… Ali kako u isto vrijeme biti na dva mjesta – na dječjoj zabavi u kostimu štakora i na školskom plesu u fantastičnoj haljini? Može li izbjeći katastrofu? Pročitajte i uvjerite se!

Prijevod: Hana Greta Matković, ISBN: 978-953-360-251-6, Cijena: 99,00 KN

Recenzije

» Autorica vješto dočarava zbunjenost i ranjivost djevojke na pragu puberteta. Komični crteži, izvedeni u stilu Gregovog dnevnika, dodaju priči element autoironičnog humora. Knjiga će se zasigurno svidjeti mlađim čitateljima koji nastoje pronaći svoje mjesto pod suncem. «

Kirkus Reviews

O AUTORICI:

Rachel Renée Russell američka je spisateljica, autorica serijala Nikkin dnevnik koji od 2009. do danas broji 15 nastavaka. Temelji se na autoričinim vlastitim iskustvima iz mladosti, a ilustratorica je njezina kći Nikki, prema kojoj je nazvan glavni lik. Dosad je diljem svijeta tiskano 55 milijuna primjeraka Nikkinih dnevnika, na 42 jezika.

Oglas

Komentiraj

komentari