Zubomobil i Luka Bulić iznenadili školarce u Jasenovcu

Vesela mobilna dentalna ambulanta – Zubomobil – posjetila je učenike OŠ Jasenovac kojima je održano predavanje o pravilnoj dentalnoj higijeni te obavljen preventivni pregled zubi. Posebno iznenađenje bio je dolazak komičara Luke Bulića koji je dodatno razveselio učenike.

24. studenog 2016. – Orbit je u sklopu kampanje ”Orbit daruje osmijeh” koju provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine posjetio djecu u Osnovnoj školi Jasenovac. Učenike od 1.-4. razreda iznenadio je Zubomobil, mobilna dentalna ambulanta koja je trenutno na turneji po osnovnim školama diljem Hrvatske. Doktorice dentalne medicine provele su preventivne dentalne preglede učenika te im održale predavanje o važnosti pravilne dentalne higijene.

Posjet Zubomobila nije bio samo preventivno-edukativne naravi već je za cilj imao i suzbiti strah od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi. Dodatno veselje unio je i posjet ambasadora kampanje, komičara Luke Bulića, koji je mališanima podijelio diplome za hrabrost i lijep osmijeh te uručio Orbit poklon pakete. Svih pedeset pregledanih učenika dobilo je i ”Orbit zubne karte” u kojima je upisano stanje njihovih zubi te preporuke za eventualne daljnje korake za roditelje u slučajevima u kojima je kod djeteta zabilježen problem u njegovu dentalnu zdravlju.

Zubomobil je na turneju krenuo 19. rujna te je dosad obišao ukupno 42 škole diljem Republike Hrvatske.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar