1 paket pelena = 1 cjepivo

Već 11 godina, Čudesne bebe diljem svijeta pomažu akciji Pampersa® i UNICEF-a. Prikupljenim sredstvima eliminirao se neonatalni tetanus u 19 zemalja svijeta, no ostalo ih je još toliko.

Ove godine akciji Pampersa® i UNICEF-a pridružuje se i Marijana Batinić. Do 31. prosinca 2016. sve bebe mogu spasiti živote ne radeći ništa više od nošenja Pampers® pelena. Pampers® donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena. Akciju “1 paket pelena = 1 cjepivo” podupire UNICEF, a do sada je ova suradnja dovela do eliminacije neonatalnog tetanusa (MNT) kod majki i novorođenčadi u 19 zemalja svijeta.

Marijana Batinić javno je podržala akciju “1 paket pelena = 1 cjepivo” : “Pampers® i UNICEF zajedno rade velik posao. To je razlog zašto pozivam sve obitelji i njihove Čudesne bebe da se uključe i podrže ovaj plemenit cilj – eliminaciju neonatalnog tetanus u cijelom svijetu”.
Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato nenatalni tetanus i dalje uzima živote čak 49.000 novorođenčadi godišnje odnosno, jedan novoređeni život svakih 11 minuta.
Lu Wei, zamjenik ravnatelja zdravlja u UNICEF-u kaže: “U proteklih 11 godina potpora Pampersa i roditelja imala je značajan učinak u nastojanju da uklonimo ovu opaku bolest. Za to vrijeme je broj majki i djece u riziku smanjen za 50%, ali ostaje činjenica da je u opsanosti još 67 milijuna žena i njihove djece koji se nalaze u nekim od najnepristupačnijih područja svijeta s vrlo niskim dohotkom. Tužna istina je da je neonatalni tetanus lako spriječiti cjepivom te je zato od iznimne važnosti da zajedno s partnerima kao što je Pampers® nastavimo u zajedničkim naporima da eliminiramo ovu bolest u cijelom svijetu”.

Ove su godine Indonezija i Niger pridružene popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 19 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije “1 paket pelena = 1 cjepivo”, Pampers® donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar