Sajam visokog obrazovanja i stipendija razotkriva skriveni STEM

24. rujna 2022. – Online Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se u srijedu 12. listopada 2022. godine s početkom u 12 sati.

Sajam koji se ubraja u najveće obrazovne događaje u ovom dijelu Europe, naglasak će staviti na područje STEM-a te na struke koje tradicionalno nisu prepoznate kao dio tog područja. Naime, znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika, tj. akademske discipline koje čine akronim STEM, iznimno su važne za mnoge poslove današnjice i budućnosti, pa čak i one koji se na prvu ne čine s njima povezani.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija namijenjen je srednjoškolcima, studentima, njihovim roditeljima te nastavnicima. Za sve je njih sudjelovanje na Sajmu besplatno.

Mogućnosti studiranja i stipendiranja mladima će, među ostalima, predstaviti Agencija za mobilnost i programe EU, Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj, British Council, Central European University iz Austrije, Sveučilište u Novoj Gorici iz Slovenije i Sveučilište u Rijeci.

Sa Sveučilišta u Zagrebu na Sajmu će sudjelovati Agronomski fakultet, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti, Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija podupiru Grad Rijeka, Grad Zagreb i Grad Zadar.

Kako bi sudionici mogli pristupiti digitalnoj platformi na kojoj će se Sajam održati, potrebna im je prijava putem poveznice: https://register.empl.io/SAS2022.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari