Svaka treća žena starija od 15 godina doživjela je neki oblik fizičkog ili seksualnog nasilja

Znaš li da usne s crvenim ružem privlače 5 sekundi više pažnje sugovornika? Iskoristimo to! Neka naše crvene usne progovore protiv nasilja nad ženama!

Zagreb, 25. studeni 2022. – Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja i “16 dana aktivizma”, kompanija Avon je u okviru globalne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama uručila donaciju u vrijednosti od 15.000 dolara Udruzi Uzor u Rijeci.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli avonhrvatska (@avonhrvatska)

Iako je danas položaj žena znatno povoljniji nego prijašnjih godina, nasilje nad ženama i dalje je jedan od najčešćih načina kršenja ljudskih prava. Svaka treća žena starija od 15 godina, doživjela je neki oblik fizičkog ili seksualnog nasilja, a izložene su žene svih starosnih i obrazovnih kategorija, iz svih regija i tipova naselja, društvenih slojeva i različitih obiteljskih statusa. Povodom 135 godina postojanja kompanije Avon i obećanja da će donirati 1.35 milijuna dolara za dobrobit žena, globalni grant Avonove fondacije od 15 tisuća dolara dodijeljen je Udruzi Uzor u Rijeci, u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava obiteljskog nasilja.

Ova donacija omogućila je ženama koje su preživjele nasilje, edukaciju kao i ekonomsko osnaživanje, kako bi se žene na više načina osnažile i osamostalile što im pruža veće mogućnosti izlaska iz situacije nasilja.

” Nasilje nad ženama zaista je vrlo važna tema i u svijetu i u našoj zemlji. Zato je 16 dana aktivizma trenutak da educiramo i govorimo protiv nasilja. Želimo da pokažemo žrtvama nasilja da nisu same, a kroz to i da im pomognemo“,  rekla je Danijela Šantić, Country Lead Adriatics.

Akcija ,,PROTIV nasilja nad ženama’’ i Avonov Fond za borbu protiv nasilju nad ženama u Hrvatskoj su pokrenuti 2007. godine, i do danas su omogućili niz kampanja kojima se progovara protiv nasilja i educira javnost, objavljuju konkretne informacije o SOS linijama i načinima pomoći, donacije Udrugama i koraci podrške. Važna podrška svih nas je kupnja proizvoda sa znakom beskonačnosti. Na taj način baš svatko od nas donira i sudjeluje u promjeni.

’’Suradnja s Avonom dragocjena je za Udrugu UZOR, a posebno za žene žrtve nasilja u obitelji jer im na taj način zajedno omogućavamo toliko potrebne prilike kako bi se osamostalile i gradile život za sebe i svoju djecu u kojoj nema nasilja i straha i u kojem mogu mirno i slobodno živjeti. Iskustvo nam je pokazalo da uz adekvatnu podršku ženama činimo promjenu i doprinosimo osnaživanju žena i djece kako bi mogle izaći iz nasilnog odnosa.’’ Paula Bogović, predsjednica Udruge UZOR

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili savjet, suočavate se s nasiljem ili znate nekoga kome je pomoć potrebna, niste sami!

Nazovite: 0800 333 883

Posjetite: www.udruga-uzor-rijeka.hr

Oglas

Komentiraj

komentari