Algebra, INCO i Google.org omogućuju besplatno obrazovanje za 325 žena u Hrvatskoj

Prijave za edukaciju traju do 27. ožujka, a fokus ove godine je na ženama u nepovoljnom položaju poput onih koje rade na određeno, samohranim majkama, ženama s invaliditetom, ženama iz manjih mjesta, nezaposlenim ženama, ženama zaposlenim u sektorima pogođenima COVID-om te studenticama završnih godina fakulteta.

Projekt pod nazivom „Work in Tech“, koji izvode INCO, Google.org i Algebra ima za cilj osposobiti polaznice za posao specijalistice za informatičku podršku ili na engleskom „IT Support Specialist“. Kroz protekli ciklus ovih edukacija u EU uspješno je prošlo više od 9.500 osoba koje su u velikom broju upravo zahvaljujući stečenim vještinama napredovale, promijenile radno mjesto ili čak okruženje. Cilj ovoga edukativnog programa je postići veće uključivanje žena u perspektivnu IT industriju.

U drugoj godini provedbe ovog projekta u Hrvatskoj, mogućnost besplatnog usavršavanja dobit će čak 325 polaznica, a edukacija koja se sastoji od pet modula odvijat će se kroz jednu od najpopularnijih platformi za učenje – Coursera. Po završetku edukacije stječe se vrijedan Google IT Support Professional certifikat, a dio najboljih polaznica imat će priliku sudjelovati u dvotjednoj praksi tijekom koje će rješavati stvarne probleme korisnika u Windows i Linux okruženjima. Uz vrhunske predavače, u edukaciju su uključeni i Algebrini mentori koji će sudionicama držati webinare svaka dva tjedna. Tijekom webinara, stručne osobe i predavači pružat će podršku u svladavanju gradiva obrađujući problemske zadatke i odgovarajući na pitanja s ciljem lakšeg svladavanja gradiva.

„Za sudjelovanje u prvom krugu programa u Hrvatskoj prijavilo se više od 2.000 polaznica za 300 slobodnih mjesta, a 210 njih uspješno je završilo program, steklo certifikate i hrabro kreće u ostvarenje IT karijere. Algebrini predavači devet mjeseci su mentorirali polaznice, kako bi ih što bolje pripremili za daljnju karijeru. 120 polaznica odradilo je i praksu na kojoj su zaista mogle vidjeti kako izgledaju izazovi s kojima će se susretati u novoj karijeri“, istaknula je Ana Rustinjac, voditeljica projekta ispred Algebre, povodom predstavljanja novog izdanja projekta „Work in Tech“.

U prvom izdanju programa čak 20 polaznica dobilo je priliku odraditi praksu u IT tvrtki Span, a osam ih je nakon prakse dobilo i trajni angažman. U povodu početka drugog izdanja ovog projekta Vlasta Carević, HR Operations Team Leader u Spanu, izjavila je:

U Spanu pratimo i potičemo inicijative koje su usmjerene na involviranje što većeg broja IT entuzijasta u edukativne programe s ciljem ulaska na IT tržište rada. I sami organiziramo ljetne akademije, studentske prakse i radionice koje u velikom broju slučajeva rezultiraju zapošljavanjem najboljih studenata i polaznika unutar naše organizacije. Budući da imamo odlična iskustva s takvim projektima, prepoznali smo INCO edukaciju kao dobru priliku da proširimo krug potencijalnih kandidata za zapošljavanje u Spanu. Dodatno nas je potaknula činjenica da je program namijenjen ženama jer nam je u Spanu dugoročan cilj povećati udio žene na IT pozicijama što iz godine u godinu postepeno i ostvarujemo.“

Osim iskoraka prema perspektivnijim poslovima i mogućnosti napretka u trenutnoj karijeri, „Work in Tech“ polaznicama omogućava i stvaranje snažnog networkinga. Sve informacije o ovom projektu, uključujući i mogućnost prijave koja je otvorena do 27. ožujka, možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.algebra.hr/inco-work-in-tech/

 

Oglas

Komentiraj

komentari