Biografija: Tihana Kunštek

tihanaTihana Kunštek rođena je 1969. godine u Zagrebu. Vrlo rano je naučila čitati i pisati, već kao četverogodišnje dijete i od tada njeguje ljubav prema knjigama, poeziji i prozi. Redovito piše i na svoja dva bloga. Jedan svoj blog je u početku posvetila svojoj velikoj neostvarenoj želji, no kasnije je taj blog ostao posvećen njenoj pokojnoj djevojčici koju je izgubila u 39. tjednu trudnoće. Na drugom blogu se sarkastično osvrće na događaje iz svakodnevnog života.

Majka je troje djece na zemlji i tri anđela na nebu i oni su joj inspiracija u svemu što u životu čini. Zajedno sa svojim suprugom, odlučila je da ni jedna njihova životna patnja neće biti uzaludna, pa je time inspirirana nastala i knjiga Rekvijem za Lauru, koja je svojevrsna biografija, a izdana je u srpnju 2012. godine u nakladi Redak. Svoju je osobnu životnu tragediju koju je zabilježila u knjizi posvetila pokojnoj djevojčici, a također i kako bi pomogla drugim parovima suočenima s tako strašnim gubitkom. Sav je prihod od prodaje knjige donirala u humanitarne svrhe.

Također, kolumnistica je portala she.hr i sve to zaista odaje jednu veliku strast prema pisanju.
U slobodno vrijeme osim pisanja, bavi se i humanitarnim radom. Od 2011. godine volontira u grupi Facebook humanitarci i jedna je od osnivačica i voditeljica istoimene udruge koja Zagrepčanima u teškoj financijskoj situaciji pomaže donacijama hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i ostalog nužnog za dostojan život.

Osmislila je Malu školu volonterstva s kojom osnovnoškolce educira o filantropiji i dobrotvorstvu, te je vrlo traženi predavač. U prosincu 2014. proglašena je Dobrotovorkom godine u organizaciji zaklade Zamah, koja promovira i potiče filantropiju, osobito ženski doprinos u dobrotvornom i humanitarnom radu te zalaganje za opće dobro u različitim područjima djelovanja. Tihana je i veliki ljubitelj životinja, te često donira i azile za napuštene životinje. I sama je vlasnica udomljenog psa, udomljenog zamorca, udomljenog akvarija punog ribica i malog ruskog hrčka.

Ako nekoga pitate da vam opiše Tihanu, vjerojatno bi to zvučalo baš onako kako ju je opisala njena draga prjateljica: „Kad ona uđe u prostoriju, kao da je ušlo sunce. Sve postaje toplije i veselije.“

Biografiju napisale: Željka Stanić, Kristijana Urem

Oglas

Komentiraj

komentari