Pomozite “djeci leptirima” kupnjom artikala branda Dancing monkey u Konceptichu

Donacija za rad društva oboljelih od bulozne epidermolize Debra sve je manje, a upravo o njima ovisi djelovanje ovog društva koje pomaže “djeci leptirima”, oboljelima od te teške bolesti i njihovim obiteljima. Kako bi im pomogli oformiti mobilini tim i organizirati rehabilitacijski tjedan za svoje štićenike, multibrand showroom Konceptich će do 25. prosinca 2015. od svakog prodanog artikla branda Dancing monkey 50 posto iznosa donirati Debri

Nježni i osjetljivi na dodir poput leptira, djeca oboljela od bulozne epidermolize trebaju pomoć. Riječ je o skupini bolesti karakteriziranih jakom osjetljivosti kože, a u nekih bolesnika i sluznice, sa stvaranjem mjehura i rana. S njom se dijete rodi, a ponekad i najmanji dodir može dovesti do rane i oštećenja. Život osobe s buloznom epidermolizom ispunjen je previjanjima rana, boli, nerijetko i kirurškim zahvatima te osoba neprestano ovisi o pomoći drugih.

U Debri, društvu oboljelih od bulozne epidermolize, znaju to već 19 godina koliko djeluju u Hrvatskoj, a sve kako bi bili na 24-satnoj usluzi oboljelima – “djeci leptirima” te njihovim obiteljima.

Debrino djelovanje prepoznali su vlasnica multibrand showrooma Konceptich, Ivana Rusan Ibrahimpašić i njen tim, koji su se odlučili priključiti prikupljanju donacija za projekte i funkcioniranje društva. U suradnji s predsjednicom društva Debra, Vlastom Zmazek, i njenim kolegama, pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći prodajom artikala branda Dancing monkey u Konceptichu, koja će trajati do 25. prosinca ove godine.

Drago nam je što su nas podržali u Konceptichu jer je donacija sve manje, a naše djelovanje i rad ovise upravo o njima. Novac nam treba kako bismo financirali svoje projekte – oformljavanje mobilnog tima koji bi posjećivao obitelji u mjestu boravka te za održavanje rehabilitacijskog tjedna za naše štićenike. Osim toga, novac trebamo i kako bismo pružali 24 -satnu potporu svojih 40-ak članova, koliko ih društvo trenutno broji, te kako bismo platili najam i sve troškove dvosobnog apartmana koji je besplatno na usluzi našim članovima kada dolaze na tretmane i preglede u Zagreb. Mi okupljamo i povezujemo obitelji sa zajedničkim problemom, okupljamo tim liječnika, podižemo svijest o ovoj bolesti, nerijetko kontaktiramo liječnike i dogovaramo preglede našim članovima, radimo na njihovoj socijalizaciji”, rekla je predsjednica društva Debra, gđa Vlasta Zmazek.

Ova akcija, tijekom koje će se 50 posto prikupljenog novca od prodaje Dancing monkey proizvoda donirati Debri, samo je početak dobrotvornog djelovanja Koncepticha.

 “Zaista sam ostala potresena činjenicom da osobe s buloznom epidermolizom čitav život imaju zdravstvene poteškoće i da im je potrebna pomoć oko gotovo svega što mi, bez te dijagnoze, samostalno radimo. Pri pokretanju Koncepticha odlučili smo participirati u ovakvim akcijama kao podrška, primjer i poziv ostalima da pomognu. Nadam se da će ljudi ubuduće biti osvješteniji, da neće zatvarati oči, okretati leđa…” rekla je Ivana Rusan Ibrahimpašić.

Kao potpora i primjer ostalima, humanitarnu kampanju podržala je i aktualna Miss Hrvatske, Maja Spahija, kupivši prve artikle branda Dancing monkey: “Samo solidarnošću naše društvo može ići naprijed i možemo činiti promjene. Djeca leptiri i društvo Debra trebaju našu pomoć te pozivam sve koji mogu da pomognu rad ovog društva. Pred nama je i vrijeme darivanja, zašto ne darovati nekome majicu ili torbu te pritom znati da ste učinili i nešto plemenito.“

Artikli branda Dancing monkey mogu se kupiti u Konceptich showroomu u Zavojnoj 8 (uz Centar Kaptol), ali i online na www.konceptich.com. Dostava je besplatna za Hrvatsku i kupljeni komadi dolaze kroz dan–dva na adresu kupca.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari