Booking.com dodjeljuje stipendije na sveučilištima Oxford i Delft University of Technology za studentice iz EU koje studiraju u sektoru tehnologije

Jedinstvena prilika za studentice iz Hrvatske koje žele ostvariti karijeru na području tehnologije

25. listopada 2017. Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki i lider na području digitalne tehnologije, predstavila je nove stipendije Booking.com Women in Technology, inicijativu u trajanju od dvije godine kojom želi podržati žene koje se žele obrazovati i ostvariti karijeru na području tehnologije. U suradnji sa sveučilištima Oxford u Ujedinjenom Kraljevstvu i Delft University of Technology (TU Delft) u Nizozemskoj, stipendije će se dodijeliti ženama u potrazi za obrazovanjem i karijerom u tehnološkom sektoru. U okviru suradnje, oba će sveučilišta ukupno dodijeliti 500.000 €.

S obzirom na manju zastupljenost žena u diplomskim i STEM studijima, obje inicijative pokušavaju ponuditi više prilika talentiranim ženama i potaknuti ih da nastave s obrazovanjem i poslijediplomskim studijem na tim područjima i pripremiti ih za buduće karijere u tehnološkom sektoru.

Gillian Tans, glavna izvršna direktorica Booking.com-a, rekla je: “Kao tvrtka koju pokreću tehnologija i digitalna inovacija, Booking.com istinski vjeruje u jednake prilike za sve osobe u tehnološkom sektoru. S obzirom na manju zastupljenost žena na području tehnologije, predano radimo na poticanju razvoja ženskih talenata u tehnološkom sektoru i smanjenju prepreka i izazova s kojim se suočavaju, istovremeno promovirajući jednakost spolova.”

Od početka akademske godine 2018.-2019. dodijelit će se ukupno 15 stipendija, od kojih će se 10 dodijeliti polaznicama jednogodišnjih znanstvenih magisterija (MSc) u tri odjela sveučilišta Oxford, a dostupne su studenticama iz područja Europske unije (EU). Pet stipendija dodijelit će se polaznicama dvogodišnjih magisterija (MSc) sveučilišta TU Delft, a bit će dostupne studenticama iz raznih partnerskih sveučilišta diljem subsaharske Afrike, čime će se studenticama iz tih područja omogućiti pristup prilikama za razvojem u tehnološkom sektoru i poticati ciljeve vezane uz održivi razvoj UN-a.

Za prijavu je potrebno slijediti uobičajene procedure upisa na fakultete, kandidatkinje trebaju predati prijavnice za post diplomske smjerove. Kandidatkinje koje zadovoljavaju kriterije fakulteta dobit će stipendije koje će pokrivati i troškove studija i života.

Tijekom 2015., Europska je komisija otkrila da u Europskoj uniji (EU) 1,4 milijuna osoba studira informacijske i komunikacijske znanosti (ICT). Žene su u manjini i čine samo 17% svih ICT studenata. Također je utvrđeno da na 1.000 žena s titulom Prvostupnika ili nekom drugom dodiplomskom titulom, samo ih 29 posjeduje diplomu iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti (ICT) (u odnosu na 95 muškaraca), a samo će 4 od 1000 žena kasnije raditi u ICT sektoru.

Gillian Tans, glavna izvršna direktorica Booking.com-a naglasila je: “Žene su i dalje u velikoj manjini na poslijediplomskim studijima u mnogim područjima koja su vrlo važna za uspješnu karijeru u sektoru tehnologije. Uvođenjem stipendija Women in Technology nadamo se pokrenuti promjene, povećati ravnopravnost spolova i pokazati da u tehnologiji ima uzbudljivih prilika za darovite žene diljem EU-a i šire.”

Booking.com će se uskoro pridružiti koaliciji Europske komisije pod nazivom Digital Skills & Jobs Coalition. Partnerstvo i stipendije s dvjema vodećim europskim akademskim ustanovama poslužit će kao zalog za budućnost predanom radu na tom području.

Uz ovu inicijativu, Booking.com će također sudjelovati među govornicima na europskom skupu Women in Technology u Amsterdamu 8. – 9. studenog 2017. te kao partner Web Summita u Lisabonu 6. – 9. studenog 2017. za mentorski program Women in Tech. Booking.com je nedavno predstavio prve nagrade Technology Playmaker Awards 27. rujna. Više informacija dostupno je na stranici www.techplaymakerawards.com.

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari