CineStar i cijela Hrvatska „Zajedno za vatrogasce“

11. studenoga 2017. – Petstotinjak zagrebačkih vatrogasaca okupilo se u CineStaru Arena Zagreb na obilježavanju početka dvomjesečne akcije „Zajedno za vatrogasce“ u sklopu kojeg je održana i svečana premijera filma „Samo za hrabre“, temeljenog na istinitoj i potresnoj priči o elitnom odjeljenju američkih vatrogasaca. Humanitarnom akcijom, u kojoj će građani moći iskazati svoju zahvalnost i podršku gledanjem filma i kupnjom menija, CineStar će kroz naredna dva mjeseca prikupljati sredstva za nabavu prijeko potrebne opreme za vatrogasce Splitsko-dalmatinske županije koji su se ljetos suočili s nemalim brojem požara te u nekoliko navrata obranili gradove, naselja i ljudske živote. Akciju „Zajedno za vatrogasce“ svojim dolaskom su podržali i naši proslavljeni sportaši Sandra Perković i Luka Ćurković te mnogi drugi.

Blitz-CineStar je odlučio iskazati priznanje vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti i hrabrosti, te od 8. studenoga 2017. do 8. siječnja 2018. provodi akciju pomoći vatrogascima pomoću posebno kreiranog Vatrogasnog menija. Naime, od svakog prodanog menija CineStar će odvojiti 10 kuna koje će donirati po završetku prodajne akcije u svrhu nabave vatrogasne opreme. Akcija „Zajedno za vatrogasce“ nacionalnog je karaktera jer će, u svim CineStar kinima diljem Hrvatske, svaki posjetitelj kupnjom Vatrogasnog menija uz svoju CineStar ulaznicu izravno sudjelovati u ovoj humanitarnoj inicijativi pomoći najhrabrijima.

Kao dio programa obilježavanja početka akcije Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba održala je atraktivnu pokaznu vježbu na poligonu ispred svog sjedišta u Zagrebu, na kojoj su okupljeni građani imali priliku vidjeti u kakvim se sve opasnim i zahtjevnim situacijama vatrogasci nalaze svakog dana i svakodnevno riskiraju svoje živote kako bi zaštitili one u nevolji i opasnosti.

„Uživajući u blagodatima mirne i opuštene svakodnevice, ne razmišljamo kako je upravo ta sigurnost i neometanost krhka. Nismo ni svjesni ljudi koji brinu o našoj sigurnosti, dok misao na njih ne postane nužna. Minulog smo ljeta sa strepnjom pratili svakodnevne izvještaje sa požarišta diljem Dalmacije o herojskim pothvatima vatrogasaca i svjedočili zajedništvu u nevolji, koje je ujedinilo cijelu Hrvatsku. Potaknuti time, odlučili smo iskoristiti vrijeme zatišja i poduzeti nešto kako bismo pomogli vatrogascima da spremno dočekaju iduću požarnu sezonu, za koju se nadamo i iskreno priželjkujemo, da bude što blaža sa što manje požara. Iznimno nam je zadovoljstvo bilo pokrenuti akciju „Zajedno za vatrogasce“ i pozvati cijelu Hrvatsku da pokaže svoje veliko srce, jer smatramo kako su potpora i zahvalnost onima koji su uvijek uz nas preduvjet uspješnog, skladnog i ispunjenog života te odgovorne zajednice u kojoj živimo“, izjavila je izvršna direktorica i članica Uprave Blitz-CineStara Jadranka Islamović.

Nad sigurnošću od požara u Hrvatskoj bdije 60 663 vatrogasca okupljenih u 1 891 dobrovoljnom vatrogasnom društvu i 82 profesionalne vatrogasne postrojbe. Važnost njihovog rada i opasnosti s kojima se svakodnevno suočavaju ovoga je ljeta privukla pažnju javnosti te je fascinirala učinkovitost njihovog rada s obzirom na zastarjelu opremu i vozni park s kojim raspolažu.

Film „Samo za hrabre“, u distribuciji Blitza, pogledajte od 9. studenoga, ekskluzivno u CineStaru.

Oglas

Komentiraj

komentari