Dojenačke kolike moguće je ublažiti masažom stopala, pogledajte video!

Mnogi roditelji koji su prošli fazu novorođenčadi sa stresom se prisjećaju razdoblja dugog i čestog plača uslijed “dojenačke kolike”. U početku je ponekad teško razaznati kada je plač povezan s gladi, boli ili nečim trećim, a kada se radi o kolikama. Obično kada se radi o plaču koje nije praćeno nikakvim drugim simptomima možemo reći da su u pitanju kolike. Neke od preporuka smirivanja djeteta u tom stanju je: lagano ljuljanje, pjevanje, masiranje trbuha u smjeru kazaljke na sat, a manje poznata metoda je i masaža stopala.

Naime, poznato je da se u našim stopalima nalaze živčani završeci stoga se upravo na tom području može utjecati na cijelo tijelo. Ako vas primjerice bole leđa i klasična masaža tog područja ne donosi rezultate, isprobajte refleksoterapiju stopala i bolovi bi uskoro mogli prestati. Isto tako i bebe imaju točne na stopalima koje kada se stimuliraju utječu na određeni dio tijela. 

Tako su vrhovi prstiju povezani sa sinusima, područje ispod prstiju odnosi se na prsa, a područje pete povezano je sa zdjelicom. Pogledajte video gdje stručnjakinja pokazuje kako masirati bebino stopalo i time pomoći sa kolikama te nadutosti trbuha. Važno je da su pokreti ritmični, nježni, a možete koristiti i prirodno bademovo ulje ako želite dodatni stimulans. Kod malih beba samo se ono preporuča, a ne klasična dječja kozmetika ili ostala ulja.

Naravno, ukoliko ste probali brojne trikove, a bebin plač i dalje ne jenjava, svakako kontaktirajte doktora za dodatne savjete.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kinedu (@kinedu)

Foto:

Oglas

Komentiraj

komentari