Doručkujmo zajedno: sve prednosti zdrave navike doručka za cijelu obitelj

Prehrambeni trendovi se često mijenjaju i preporuke raznih stručnjaka nas ponekad previše zaokupljaju, ali u jednoj se tvrdnji svi oni slažu – doručak je najvažniji obrok u danu. Kvalitetan doručak utječe i na kvalitetu našeg dana: hranjivi sastojci koje unesete ovim obrokom će određivati razinu energije, raspoloženja i snage u svim aktivnostima koje su pred vama. S druge strane, preskakanje doručka kratkotrajno će kasnije u danu uzrokovati napadaje gladi, a dugoročno čak i veći rizik od pojave pretilosti.

Dr. Oetker svojim brojnim ukusnim i hranjivim proizvodima kontinuirano podsjeća na važnost zdravih i cjelovitih namirnica za doručak. Kako bi dodatno naglasili da je upravo kvalitetan jutarnji obrok nužan za dobro funkcioniranje organizma čitav dan, iz Dr. Oetkera predstavljaju novu kampanju pod nazivom Doručkujmo zajedno, a u kojoj ističu svoje Vitalis i Super kaša proizvode kao idealne hranjive doručke za cijelu obitelj.

Zdrave navike stvaraju se od malih nogu

Bile dobre ili loše – prehrambene navike stvaraju se od malih nogu. Roditelji su ti koji brinu o prehrani svoje djece, a njihove dobre navike ujedno su najbolji primjer njihovoj djeci. Stoga se nije loše podsjetiti na nekoliko zlatnih pravila kojih bi se trebali pridržavati i stari i mladi. Svakog dana treba piti oko dvije litre vode, osnažiti svoj organizam s pet porcija voća i povrća, a slatkiše ostaviti samo za posebne prigode. I nikako ne treba preskakati doručak jer doručak, posebno ako je hranjiv, pokreće metabolizam i mozgu osigurava potrebnu energiju za produktivan dan pred vama.

Kako osjećaju sitosti najviše pridonose složeni ugljikohidrati porijeklom iz žitarica, prehrambena vlakna i mliječni proizvodi bogati bjelančevinama, Dr. Oetker Super kaše i Vitalis žitarice odabir su svih roditelja koji žele sebi i svojoj djeci pružiti hranjiv i ukusan doručak.

Doručkujmo zajedno!

Mnoge studije potvrđuju kako su redoviti obiteljski obroci, osobito zajednički doručci, važni za pravilan fizički rast, ali i za emotivno zdravlje djece. Okupljanje oko zajedničkog stola svakog jutra dugoročno je ulaganje u dobrobit vaše djece. Bez obzira koji je dan u tjednu i koliko imate ili nemate vremena ujutro, Dr. Oetker sigurno ima nešto za vas. Navijte sat par minuta ranije – taman vam je par minuta prije polaska na posao ili u školu potrebno za pripremu Dr. Oetker Super kaše. Ukusna i hranjiva, zobena kaša je idealan brzi nutritivno izbalansirani obrok za svaki dan.

Vikend ujutro je pravi trenutak da pripremite doručak za svoju obitelj u kojem ćete baš svi uživati. Udovoljite svojim željama i odvojite vrijeme za pripremu doručka koji će vas ispuniti poletom i užitkom.

Bilo hrskavi, voćni, čokoladni ili pak oni bez dodanog šećera i s dodatkom proteina – Vitalis nudi za svačiji ukus baš one prave müsle! Dodajte svojim žitaricama svježe sezonsko voće ili domaći jogurt, kombinacija je bezbroj, a rezultat uvijek isti: ukusan i hranjiv – najvažniji obrok u danu – doručak.

Dio nove kampanje Doručkujmo zajedno je posebno kreirana stranica prepuna sadržaja o važnosti doručka i prehrane, prijedloga kako da se osjećate još bolje i provjerenih recepata iz Dr. Oetkera. Tu je i Facebook nagradni natječaj u kojem, točnim odgovorima na deset kratkih pitanja, svi ljubitelji ukusnog i hranjivog doručka imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade za zabavu i rekreaciju čitave obitelji.

Pripremite osvježavajuće piće ili energizirajuću slasticu s jednim od svojih omiljenih Vitalis mueslija. Istražite Dr. Oetker proizvode Vitalis i Super kaša za dobar početak dana! V

O kompaniji Dr. Oetker

Dr. Oetker, tvrtka s tradicijom dužom od jednog stoljeća, vodeća je na tržištu proizvoda i provjerenih recepata za kolače. Od tada pa sve do danas, velika obiteljska internacionalna tvrtka Dr. Oetker, dio koje je i Dr. Oetker Hrvatska, ostaje sinonim za strast prema kolačima. Od dodataka i mješavina za kolače preko deserata i dekora, Dr. Oetker je specijalist za pečenje i dekoriranje s najboljim asortimanom čiju kvalitetu prepoznaju i cijene potrošači svih generacija. Brojne recepte, savjete i trikove pronađite na www.oetker.hr. Prijavite se i za besplatni mjesečni newsletter s novitetima i uvijek provjerenim tematskim receptima!

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari