Humanitarna akcija Korak u život ide dalje

Humanitarna akcija Korak u život obilježit će svoje veliko finale 4. studenog 2016. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu koncertom zagrebačkih legendi: klasičara i pop rockera, Zagrebačke filharmonije i Prljavog kazališta, kojima će se ovom prilikom na pozornici pridružiti akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Poznate hitove legendarnih Prljavaca tako ćemo imati priliku čuti u nesvakidašnjim aranžmanima, a sve s jednim ciljem – pomoći u prikupljanju sredstava za stipendiranje mladih ljudi bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Koncert se tradicionalno održava u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije od njenih početaka, a članovi Zagrebačke filharmonije koji su sa Maestrom imali prilike raditi posebno su ponosni što su dio ove velike humanitarne priče od samog početka. Na pozornici ove godine pridružit će im se i Prljavo kazalište.

 „Glazba je lijek za sve. Ona donosi mnogo veselja, a ovaj koncert samo je još jedna potvrda tome. Ponosni smo što smo dio ove velike humanitarne priče te što ćemo koncertom u HNK i suradnjom sa Zagrebačkom filharmonijom moći predstaviti naš repertoar u malo drugačijem izdanju. Osim što ćemo dati sve od sebe da vam uljepšamo večer, cilj je prikupiti sredstva, pomoći ovim divnim mladim ljudima i pružiti im priliku za novi korak u život“, izjavio je Mladen Bodalec, pjevač grupe Prljavo kazalište.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine, a od tada svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

„Već osam godina pomažemo djeci bez odgovarajuće skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji te se veselimo dvoznamenkastoj obljetnici koja nas čeka iduće godine. Nakon cjelogodišnjih aktivosti, ovaj koncert Zagrebačke filharmonije i Prljavog kazališta vrhunac je naše akcije kojom ćemo ove godine osigurati sredstva za stipendije nove generacije studenata, te bih ovim putem zahvalio partnerima akcije na neumornoj podršci koju nam pružaju“, rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Darko Radišić.

Uz kupnju ulaznica za koncert, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9001 te izravnim uplatama na račun akcije 2360000-1102052855.

Više saznajte na FB stranici Koraka u život.

Oglas

Komentiraj

komentari