IKEA proslavila svoj treći rođendan u Hrvatskoj

U ponedjeljak 21. kolovoza robna kuća IKEA Zagreb obilježila je treću obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj (21.08.2014.-21.08.2017.). Tim su povodom održane brojne aktivacije za posjetitelje, a predstavljena je i info-grafika ‘Naše prve tri godine u brojkama’.

Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj našle su se LED žarulje, kojima IKEA želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće. Ukupno je prodano 585 845 LED žarulja, čime su građani u Hrvatskoj ostvarili godišnju uštedu od 133 204 297 kWh, odnosno 58.210.277,80 kuna.

Uz to, već u prvoj godini poslovanja, IKEA je prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama.

U protekle tri godine, osim brige oko zaposlenika, IKEA se trudila doprinijeti i boljem životu u zajednici u kojoj posluje. Donirala je 500 kuhinja za obnovljene domove poplavljenima u Gunji, opremila Zimski kamp za izbjeglice, te u suradnji s UNHCR-om donirala kabanice i didaktičke igračke za djecu izbjeglice. IKEA je sudjelovala i u projektu UNICEF-a ‘Sisačka šarena inkluzija’ u sklopu kojeg su prostori škola i predškola za 120 djece iz ranjivih skupina s područja Siska opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom.

Iz Probne kuće IKEA, koja je inspirirala građane glavnog grada od listopada do prosinca 2016. godine, sav namještaj je doniran skloništu za žrtve obiteljskog nasilja u Zagrebu i udruzi koja se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tijekom božićnih blagdana od prodaje plišanih igračaka izdvajali smo za IKEA Zakladu koja skrbi o edukaciji djece slabijih imovinskih prilika diljem svijeta.

Ravnopravnost je za tvrtku IKEA ljudsko pravo pa su tako u IKEA Hrvatska više od 60% rukovoditelja žene. IKEA poštuje različitosti svih svojih zaposlenika i posjetitelja.

IKEA FAMILY program lojalnosti danas čini više od 216.000 članova.

U srpnju je otvoren IKEA dostavni centar u Rijeci, a uskoro će takav centar biti otvoren i u Splitu.

U tijeku je, neposredno uz robnu kuću IKEA, izgradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia, u koji IKEA, zajedno s partnerima, ulaže 88 milijuna eura. Osim oko 400 novih radnih mjesta, u sklopu outleta nalazit će se i tržnica na kojoj će, uz minimalnu naknadu, lokalni proizvođači ekološkog voća i povrća moći prodavati svoje proizvode.

Oglas

Komentiraj

komentari