Info dan na temu profesionalnog usmjeravanja učenika okupio 130 sudionika

25. rujna 2017. 4. godišnji Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Europska oznaka jezika održan je u Zagrebačkom kazalištu lutaka 25. rujna u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU). Svrha je ovog događaja razviti svijest o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava.

Središnja tema ovog događaja bila je profesionalno usmjeravanje učenika odnosno načini na koje mreže i inicijative Europske unije Euroguidance, eTwinning, Eurodesk, ECVET, Europass i Europska oznaka jezika mogu pomoći savjetnicima i nastavnicima u razvijanju svijesti učenika o vlastitim interesima i sposobnostima te razvijanju vještina i radnih navika u svrhu razvoja buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti.

„Važnost cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja sve je više prepoznata, kako na europskoj, tako i na nacionalnim razinama, a profesionalno usmjeravanje sve više postaje temeljnom komponentom modernih obrazovnih sustava radi usmjeravanja svih generacija prema usvajanju vještina 21. stoljeća.“, rekla je koordinatorica za Euroguidance Agencije za mobilnost i programe EU Mia Trcol.

Sudionicima su mogućnosti koje nude navedene mreže i inicijative Europske unije predstavljene na inovativan način uz pomoć lutke u ulozi psihologa i školskog savjetnika srednje škole. Načini korištenja, prednosti i dobrobiti njihove primjere u radu te pozitivna iskustva predstavljena su u dinamičnim dijalozima lutke savjetnika i djelatnika Agencije za mobilnost i programe EU te korisnika programa Erasmus+ i popratnih inicijativa.

Predstavnicima Agencije za mobilnost i programe Europske unije na Info danu se pridružilo 130 zainteresiranih praktičara iz područja profesionalnog usmjeravanja – psihologa, pedagoga, stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila, nastavnika osnovnih i srednjih škola – kao i predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te drugih relevantnih institucija.

 

Oglas

Komentiraj

komentari