Kako pravilno njegovati dječju kožu?

Izraz „poput bebine kože“ često je mit o besprijekornom i svilenkastom savršenstvu. Stvarnost je prilično daleko od toga..

28. veljača 2022. – Izraz „poput bebine kože“ često je mit o besprijekornom i svilenkastom savršenstvu. Stvarnost je prilično daleko od toga. Bebina koža je još uvijek ranjiva, ne može u potpunosti izvršavati svoju ulogu obrane i prirodne zaštite. Procjenjuje se da djeci trebaju oko 3 godine da uspostave zaštitne mehanizme kože i 10 godina da njihova koža stekne svu svoju obrambenu sposobnost. I zato je briga o djetetovoj koži odgovornost roditelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eau Thermale Avène (@eauthermaleavenehrvatska)

Unatoč pokojem toplom danu, kalendarski smo još u zimskom periodu, a zimi je najvažnije bebinu kožu zaštititi od hladnoće i suhog zraka. I to ne samo vani, nego i u prostorijama u kojima se grije. Brojne zaštitne i emolijentne kreme su dobra prevencija, ali učestalost nanošenja je ključ njege dječje kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eau Thermale Avène (@eauthermaleavenehrvatska)

Također, i ljeti je važno zaštititi bebinu od UV zraka, i to kremama koje su dermatološki testirane za primjenu u prvoj godini života. Preporuka je, zbog znojenja i vrućine, koristiti kreme ili losione laganije teksture za njegu kože beba.

Ako se pitate koje proizvode možete koristiti za njegu ove iznimno osjetljive kože, preporuka je kožu njegovati sredstvima u obliku krema, losiona ili pjena koje su dermatološki testirane za primjenu u toj dobi. Ritual njege svake bebe trebaju uključivati i kupanje ili tuširanje blagim sredstvima poput uljnih kupki, uljnih gelova, syndeta za pranje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eau Thermale Avène (@eauthermaleavenehrvatska)

Proizvodi koje ćemo vam preporučiti predstavljaju rješenja koja savršeno odgovaraju potrebama njihove kože, od higijene do specifičnije njege. Ukratko, dovoljni su kako bi koži svog djeteta pružili svu pažnju i nježnost koju zaslužuje.

Za svakodnevnu njegu bebine kože preporučujemo TRIXERA NUTRITION proizvode Nutri-fluid gel za čišćenje i Nutri-fluid mlijeko koji nježno čiste i njeguju kožu.

Za njegu bebine vrlo suhe kože koja pokazuje sklonost atopijskom dermatitisu, preporučit ćemo XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje i kremu za relipidaciju koji spadaju u proizvode visoke podnošljivosti koji nadoknađuju manjak lipida i djeluju odmah na osjećaj svrbeža i pomažu u jačanju dječje kože.

Za bebinu kožu sklonu iritaciji i crvenilu, preporučujemo Cicalfate + proizvode koji potiču opravak površinskih slojeva kože i sprječavaju razmnožavanje bakterija.

Možda vam je još rano razmišljati o suncu, ali svakako ćemo napomeniti i kremu INTENSE PROTECT 50+ s iznimno sigurnom formulom za najvišu razinu zaštite.

Više o svim proizvodima možete pronaći na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/ dok svoju kupovinu možete obaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama.

Trenutačno traje akcija 25% na čitavu liniju za njegu suhe kože do kraja veljače na MJESEC SUHE KOŽE .

Oglas

Komentiraj

komentari