Kaufland ponovno povećava primanja zaposlenika

Kaufland je nakon izazovne 2020. odlučio ponovno povećati primanja svih zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima, a izvrsnost ove tvrtke u upravljanju ljudskim resursima potvrđuju mnogobrojni certifikati

U Kauflandu su zaposlenici uvijek na prvom mjestu, kako u uobičajenim okolnostima poslovanja, tako i u izvanrednim koje su nas zadesile u prošloj godini. Unatoč pandemiji Kaufland je u 2020. godini povećao primanja svih zaposlenika na nerukovodećim pozicijama.  Za poslovnu godinu 2021. sva su postojeća primanja i sve pogodnosti zaposlenika zadržane, a dodatno se povećavaju za one na nerukovodećim radnim mjestima.

Pozitivan trend Kaufland nastavlja i u 2021. godini

Sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u 2021. godini očekuje povećanje primanja kroz neoporezive dodatke i povećanje božićnice koja se isplaćuje u obliku poklon bona, s dosadašnjih 1.800 na čak 2.500 kuna. Gotovo 3.000 zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima koji rade u 41 poslovnici i logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda očekuje povećanje primanja kroz neto dodatak i božićnicu.

Dodatno uz povećanje primanja, svi će zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama od ožujka dobiti i povećanje bruto plaće. Ovisno o radnom mjestu, očekuje ih povećanje primanja u prosječnom iznosu od 6%.

 „Stabilan smo i pouzdan poslodavac. Naši su zaposlenici temelj našeg poduzeća i naš uspjeh zahvaljujemo upravo njima. Upravo zato kontinuirano ulažemo u njih: s povećanjem primanja i velikim brojem pogodnosti im želimo reći hvala. Njihov angažman doveo je naše čitavo poduzeće do uspjeha pa tako i do dinamičnog širenja naše mreže trgovina. Na taj način sa svakom novom poslovnicom optimiziramo blizinu prema kupcu te mala obiteljska poduzeća iz okolice pozivamo na suradnju”, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kaufland Hrvatska ponovno Top Employer!

Visoke standarde i izvrsne rezultate u području upravljanja ljudskim potencijalima potvrdio je drugu godinu za redom Top Employers Institute dodijelivši Kauflandu certifikat Top Employer. Ovo prestižno međunarodno priznanje ističe ih kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi.

„Naša najveća nagrada je zadovoljstvo naših zaposlenika, a ponosni smo i na brojne certifikate i nagrade koji nam dodatno potvrđuju da idemo u dobrom smjeru. Top Employer certifikat međunarodno je priznanje izvrsnosti koje nas svrstava uz bok vodećih europskih kompanija., a  certifikati poput Tvrtka prijatelj zdravlja i Poslodavac partner, priznanje Izvrsnost u izazovima i nagrada Najbolji employer brand u retail kategoriji potvrda su svih prednosti Kauflanda kao poslodavca na hrvatskom tržištu.

Protekla godina obilježena je iznimnim uvjetima života i poslovanja, ali mi smo se uspješno prilagodili okolnostima. Osigurali smo visoke higijenske standarde te smo zdravlje naših zaposlenika i kupaca stavili na prvo mjesto. Osigurali smo kontinuitet poslovanja, sva radna mjesta i benefite naših zaposlenika. Nastavljamo s ulaganjem u njihov razvoj te stvaranjem još boljih uvjeta za rad, razvoj i našu organizacijsku kulturu“, izjavila je Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi.

 

Oglas

Komentiraj

komentari