Mali i veliki gosti najviše uživaju u mogućnosti da sami upravljaju i voze vlakove

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, ove godine po drugi puta, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjeluje sa svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu.
Prošlogodišnju Božićnu priču na najvećoj maketi jugoistočne Europe, lani je posjetilo tijekom Adventa više od 7000 posjetitelja, od čega je 20 posto bilo inozemnih. Ove godine svega dva tjedna od početka ovogodišnjeg Adventa  Backo Mini Express približio se polovici te brojke zahvaljujući Adventskoj bajci.

Adventski sadržaj obiluje novitetima koji su svakodnevno dostupni javnosti još od 26. studenoga 2016. godine poput samostalnog upravljanja vlakovima kojeg su najviše prepoznala djeca, objasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

Na tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete postavljena je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Uz veliko skijalište, na maketi je  postavljeno i klizalište na Tomislavovu trgu, sa sadržajima koje nudi i pravi Advent u Zagreb, a kao preslik stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.

Uz stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa 2016, Backo Mini Expressom prometuje i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije, te skulpture Djeda Božićnjaka i prigodnih darova.

Samo za potrebe Adventa na tračnicama prometuje Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić.

Backo Mini Express je plod petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, koji je 85 posto hrvatski proizvod. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, u Gundulićevoj ulici br. 4, u Zagrebu, na 75 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara tračnica.

Za Advent 2016. radimo od prvog do zadnjeg dana manifestacije Advent u Zagrebu svakodnevno i to od 10 do 22 sata, uz obilje sadržaja, svečaniji, opremljeniji za najljepše blagdansko razdoblje u godini, te prije svega inovativniji što nam je uvijek imperativ.

Uz maketu svakodnevno radi tri do pet djelatnika makete koji posjetiteljima  objašnjavaju sve adventske sadržaje Backo Mini Expressa.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari