Osnovna škola Jordanovac provela građansku akciju „ZA zeleni Jordanovac“

U razdoblju od 1.ožujka do 31.svibnja ove godine u školskom dvorištu, vrtu i voćnjaku osnovne škole Jordanovac moglo se vidjeti i raditi stvarno puno korisnih aktivnosti!

Na početku, inspirirani krugom, tim savršenim geometrijskim likom, mali osnovnoškolci zajedno sa cijelom lokalnom zajednicom zasadili su okrugli ružičnjak u kojem su ugostili velik broj hrvatskih ruža autora gospodina Josipa Rogina. Postavili su i romantičan luk za  ruže penjačice na ulazu u školski vrt. U samom vrtu posadili su puno lavande, smilja i mente i još raznog mirisnog bilja od kojeg će raditi sapune, kreme i sokove. Zatim su napravili simpatični spiralni začinski kamenjar sa malim jezercem i vodenim, plutajućim biljem.

“Kako bi štedjeli vodu postavili smo kap po kap, sustav navodnjavanja koji će svu kišnicu sa krova usmjeriti u spremnike i onda u naš vrt. I na kraju, da bi se nakon ovako ispunjenog radnog razdoblja mogli u hladu malo odmoriti i s veseljem promatrati kako sve raste, buja i cvjeta izgradili smo drvenu sjenicu. Oko nje smo posadili jestive kulture-kivi i vinovu lozu, a svoje kreativne potencijale veselo smo ispunili oslikavajući klupice koje smo izradili recikliranjem stare drvene građe!”, izjavila je Danijela Stanković, voditeljica projekta „ZA zeleni Jordanovac“.

U ovu hvalevrijednu akciju aktivno su se uključili i roditelji učenika, njihovi djedovi i bake, braća i sestre, bivši i budući učenici škole!

Projekt je financijski podržala Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari