Otvorene prijave za drugo HACKING IKEA natjecanje!

IKEA poziva dizajnere i entuzijaste u Hrvatskoj na hakiranje IKEA proizvoda

Uoči Dana planeta Zemlje, u petak, 21. travnja, IKEA Hrvatska ponovno je zasadila urbani vrt na krovu jednog od najljepših zagrebačkih nebodera koji je projektirao Drago Ibler, poznatog kao Drveni neboder. Također, najavljeno je otvaranje prijava za HACKING IKEA natjecanje koje će začiniti ovogodišnje, drugo izdanje festivala Design District Zagreb.

U ozelenjivanju oaze u srcu užurbanog grada doprinijeli su mališani zajedno s voditeljicom radionice održivog vrtlarenja Majom Subotić Šušak, koja je i sama sudjelovala u projektiranju i održavanju IKEA urbanog vrta, a ove godine koordinira Zeleni program u sklopu festivala Design District Zagreb. „Festival Design District Zagreb i ove godine jamči bogat, uzbudljiv i raznolik program koji će tijekom šest dana ponuditi nove aspekte i načine konzumacije kulturnih sadržaja, kroz i u okviru javnih prostora. Novost ovogodišnjeg Festivala je programska cjelina  Zeleni program. Ideja je sve zelene sadržaje ujediniti u zasebni segment unutar kojeg će biti izloženi projekti koji pridonose obazrivom i funkcionalnom korištenju resursa u Dizajn distriktu. Program će se održati u Ratkajevom prolazu pod imenom Zeleni Ratkaj, a zamišljen je kao prikaz idealnog održivog grada po mjeri čovjeka koji zadovoljava sve segmente za kvalitetan urbani život — u socijalnom, ekološkom i ekonomskom smislu. Ratkajev prolaz transformirat će se u mjesto za opuštanje i druženje, a pomoću alternativnih sadržaja približiti nove oblike održivosti koji pridonose općem dobru te potiču na promišljanje o društvenim promjenama u gradu“, izjavila je Maja Subotić Šušak.

Više detalja o drugom po redu HACKING IKEA natjecanju, na koje se do 17. svibnja putem web stranice mogu prijaviti svi zaljubljenici u IKEA proizvode i DIY (Do it yourself), dizajneri, ali i entuzijasti, otkrio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Imena finalista natječaja bit će poznata 19. svibnja, a odabrat će ih profesionalni dizajneri i predstavnici tvrtke IKEA na temelju motivacijskog pisma i referentnih radova. Nakon odabira, finalisti će u suradnji s mentoricama, dizajnericama Ninom Bačun i Ivanom Fabrio, razraditi ideju hakiranja željenih IKEA proizvoda, a finale natjecanje održat će se 13. i 14. lipnja, za vrijeme trajanja festivala Design District Zagreb. Pobjednik, koji će biti poznat 15. lipnja, osvojit će IKEA darovnu karticu te putovanje na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu gdje je smještena IKEA of Sweden AB, zadužena za dizajn i razvoj IKEA asortimana. Za ostale finaliste IKEA je osigurala vrijedne darovne kartice.

Rezultati istraživanja Life at Home

Na jedinstvenoj lokaciji, predstavljeni su i rezultati istraživanja Life at Home, koje je IKEA provela u domovima ljudi u 13 svjetskih metropola, među kojima je i Zagreb, kako bi saznala više o njihovim potrebama, navikama i osjećajima vezanima uz dom. Istraživanje je tako pokazalo kako osjećaj doma Zagrepčani, kao i stanovnici drugih svjetskih gradova, najčešće povezuju s određenim mirisom, a većina Zagrepčana, njih 76%, stvara osjećaj doma puštanjem glazbe koju vole. Četiri od pet Zagrepčana čisti svoj dom barem jednom tjedno, a kada odlazimo nekom u posjetu, 2/3 Zagrepčana očekuje da dom odražava ljude koji žive u njemu, ali i da bude uredan.

Uz ozelenjivanje IKEA urbanog vrta na Drvenom neboderu, IKEA će sam Dan planeta Zemlje slaviti tijekom cijele subote, 22. travnja u robnoj kući u Rugvici, u čemu će posebno uživati mališani jer ih očekuju uzbudljive predstave Kazališta Tvornice lutaka i održive radionice.

Oglas

Komentiraj

komentari