Pobrinite se za SIGURNU igru pod suncem!

Djeca se najviše vole igrati kad je lijepo virijem, na suncu, a opasnost od štetnih sunčevih zraka čiji je intenzitet sve jači znači da je nježnoj dječjoj koži potrebna najsigurnija dostupna zaštita.

Mlada koža je tanka, a njena zaštitna funkcija smanjena što ju čini posebno osjetljivom na štetne UV zrake. Tu osjetljivost dodatno pogoršavaju niske razine pigmentacije u koži beba, a koža male djece prepuštena samo vlastitoj prirodnoj zaštiti može početi dobivati opekline već nakon manje od pet minuta pod intenzivnim podnevnim suncem. Redovito nanošenje kreme za sunčanje posebno prilagođene njihovim potrebama od ključne je važnosti za zaštitu i zdravlje dječje kože.
Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca. Gliciretinična kiselina dokazano poboljšava prirodni proces obnove DNK u koži koja je oštećena UV svjetlošću, a prirodni antioksidans lichochalcon A štiti stanice kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Kliničke studije također dokazuju odličnu djelotvornost i podnošljivost Eucerin njege čak i kod djece koja boluju od atopijskog dermatitisa.
Umjerenim izlaganjem suncu i odabirom učinkovite zaštite od sunca djeci se pruža maksimalna briga za zdravlje njihove mlade kože.

Prenosimo nekoliko savjeta iz Eucerina kako se odgovorno ponašati na suncu:

  • Bebe ne bi trebale biti izložene suncu jer njihovi prirodni zaštitni mehanizmi još nisu formirani.
  • Djeca bi trebala izbjegavati sunce između 10 i 16 sati kada su njegove zrake najjače jer tada UVA i UVB zrake prolaze mnogo kraćim putem kroz atmosferu zemlje što ih čini značajno intenzivnijima.
  • Čak niti kreme za sunčanje s visokim SPF faktorom ne mogu 100% filtrirati UV zrake koje izazivaju stanična oštećenja u epidermalnim slojevima kože.
  • Djeca na suncu trebaju nositi zaštitnu odjeću i odgovarajuću kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom čak i kad je oblačno.
  • Birati gusto tkanu odjeću koja pokriva što više kože – razmišljajte o pokrivanju vrata, ruku, prsa i nogu.
  • Nositi širokoobodne šešire i sunčane naočale.
  • Djeca svijetle puti, s crvenom kosom ili pjegicama osjetljivija su na opekline jer njihova koža proizvodi manje melanina koji štiti od UV zračenja.
  • Često se preporučuje da se djeca s izraženim madežima na koži zaštite od sunca, jer su neki madeži potencijalno kancerogeni.

Istraživanja su pokazala da ljudi obično koriste tek 1/4 količine kreme za sunčanje koja im je ustvari potrebna. Idealna rutina uključuje obilno nanošenje kreme za sunčanje na dječju kožu 20 minuta prije izlaganja kako bi koža stigla upiti kremu za sunčanje. Savjetuje se potpuno pokriti lica, uši i vrat, i posebno obratiti pozornost na područja koja se često zaboravljaju, poput koljena, te gornjeg i donjeg dijela stopala. Dermatolozi preporučuju dodavanje još jednog sloja nakon 30 minuta kako bi se osigurala potpuna prekrivenost i zaštita te ponovno nanošenje svaka 2 sata, osobito nakon plivanja, znojenja ili sušenja ručnikom.
Eucerin njega za zaštitu dječje kože od sunca pouzdano štiti nježnu dječju kožu, a vodootporna formula ne sadrži mirise,  boje i parabene.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari