Početak HTI – najveće europske konferencije o zdravstvenom turizmu sve je bliže

Osmo izdanje HTI konferencije osigurat će izvrsne prilike za sklapanje poslova na najvažnijim svjetskim tržištima

Zagreb, 25. veljače 2018. – HTI konferencija HTI (Health Tourism Industry) će od 1. do 3. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu biti domaćin za preko 400 sudionika iz više od 40 zemalja te okupiti najrelevantnije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma. Centralni sadržaj konferencije je B2B skup „Buy Croatia – zdravstveni turizam“ na koji dolazi 50 kupaca zdravstvenih usluga iz Europe i svijeta, a kojeg Hrvatska turistička zajednica organizira u partnerstvu s HTI konferencijom.

“Brojne privatne i javne poliklinike te zdravstveni centri sa stručnim osobljem i iznimnom kvalitetom usluge, uz konkurentne cijene, čine Zagreb centrom medicinske izvrsnosti kojem komparativnu prednost stvara blizina velikim emitivnim tržištima, odlična prometna povezanost, ali i cjelogodišnja ponuda koja zadovoljava i one najzahtjevnije. Većina usluga zdravstvenog turizma ima visoku dodanu vrijednost, a zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvara se klima koja omogućuje daljnji razvoj glavnog grada Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma. Raduje me da je Zagreb domaćin 8. HTI konferencije koja će, kao najveća u Europi, sigurno biti odlična platforma za umrežavanje te razmjenu ideja i iskustava dobre poslovne prakse s najutjecajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz cijelog svijeta.” izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, domaćina HTI konferencije.

Potvrđen je dolazak i predstavnika najvećih globalnih osiguravatelja – Cigna, United Health Care i Protecti. Poznato je da su osiguravajuće kuće najveći kupci usluga u zdravstvenom turizmu, a njihov će dolazak zasigurno potaknuti i interes domaćih osiguravatelja za područje zdravstvenog osiguranja u turizmu.

Na destinacijskim forumima “How to do business with?” u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom bit će predstavljene mogućnosti poslovanja s velikim brzorastućim tržištima Rusije i ostalih CIS zemalja, Kine i Bliskog Istoka. Realizaciji foruma doprinijeli su HTI predstavništvo u Rusiji, CSEBA – Chinese Southeast European Business Association te Ruska Medical Tourism Agencies Association, a nastavno na strane investicije iz navedenih zemalja u Krapinskim toplicama, na Malom Lošinju, u Istri i drugim hrvatskim destinacijama.

CIGNA će biti i domaćin zatvorenog skupa – 2. EHTI Leaders Summit na kojem će se sastati
visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Europe s ciljem stvaranja sinergije za
promicanje Europe kao destinacije zdravlja.
Ovogodišnja konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva turizma i Mnistarstva zdravstva i uz podršku ostalih partnera: HGK, HTZ, TZZG, HLK, EHTTA, ESPA, Medical Tourism Association, ILHA, CIGNA Deloitte, Poliklinika Bagatin, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion, Energy Clinic, M+ Agency i Mercedes.

Oglas

Komentiraj

komentari