„Pozitivna psihologija – znanost za sretniji život“ koja uči kako da budemo sretniji

Prema nedavnom istraživanju koliko su građani svijeta sretni, u kojemu su Finci na vrhu liste, a Hrvati u zadnjoj trećini liste sretnih žitelja svijeta, doista ne možemo tvrditi da su građani Lijepe naše – zadovoljni.
Da je sreća stvar individualnog poimanja kojega u pozitivnom smislu sami „guramo“, pokušala je pred više od 200 okupljenih u zagrebačkom HUB385, upravo u povodu ovog istraživanja predstaviti konferencija o pozitivnoj psihologiji kao relativno mladoj grani psihologije koja proučava ljudsku sreću i zadovoljstvo te kako živjeti uspješnim i ispunjenim životom.

Na ovom besplatnom druženju kojemu je pozitivna psihologija bila imperativ, predavačice su se potrudile upoznati zainteresirane s ovom granom društvene znanosti kao i kako se ta saznanja može primijeniti na vlastiti život.
Prof. Dubravka Miljković, psihologinja s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pričala je o psihološkom cijepljenju djece – što roditelji mogu učiniti da razviju otpornost te pomognu djeci da se uspješnije suočavaju sa životnim izazovima, Mirna Šmidt, trenerica interpersonalnih vještina, upoznala nas je s pozitivnom psihologijom kroz tri priče o sreći iz Kostarike, Danske i Singapura, a Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Ivana Štulić, poduzetnica i coacherica, pričala je o primjeni saznanja pozitivne psihologije na 4 područja života – posao, odnose, osobne ciljeve te mindset.

Nakon predavanja, na panel diskusiji publika je saznala kako su se predavačice počele baviti pozitivnom psihologijom, koji su jednostavni, a efektni savjeti za povećanje osobne sreće kao i koja im je omiljena literatura na spomenutu temu. Pozvale su sudionike da imaju aktivan stav prema izgradnji vlastitog života i osobnog zadovoljstva kao temelju za osjećaj ispunjenja u životu.

„Iznimno mi je drago što je publika pokazala takav velik interes za temu. Besplatne ulaznice su bile razgrabljene još nekoliko tjedana prije događanja, te nam je to dobar pokazatelj da su ljudima potrebne ovakve teme. Uz čestitku povodom Međunarodnog dana sreće, veselimo se idućoj prilici za okupljanje.“, izjavila je Ivana Štulić, inicijatorica konferencije.

Oglas

Komentiraj

komentari