Prvi puta mama? Olakšajte si ovim savjetima i proizvodima za dojenje i izdajanje, uskoro vas i darujemo!

Dojenje je najprirodniji način da vaša beba ima najbolji početak u životu. Stručnjaci prvo hranjenje bebe majčinim mlijekom nazivaju četvrtom fazom porođaja. Naime, odmah nakon porođaja progesteron se smanjuje i potiče se proizvodnja mlijeka, a beba će uvijek pronaći put do mamine dojke. Uz stimulaciju sisanja, produkcija mlijeka će se povećavati. Majčino mlijeko nije samo ključ za dobar početak u životu, ono pruža obilje cjeloživotnih blagodati. 

Upravo je to misao vodilja švicarskog brenda Medela čija je zadaća poboljšati zdravlje majke i djeteta zahvaljujući životnim blagodatima majčinog mlijeka. Da bis ispunili tu zadaću, svojim proizvodima pomažu majkama da hrane bebe vlastitim mlijekom jer dojenje ima veliku zaslugu za buduće zdravo stanovništvo i jedna od najučinkovitijih preventivnih zdravstvenih mjera za djecu i majke. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i UNICEF preporučuju isključivo dojenje beba do šestog mjeseca života. Medela u potpunosti podržava te preporuke ukoliko ste naravno u mogućnosti.

Učinkovito izdajanje, potkrijepljeno kliničkim istraživanjima   

Majkama koje ne mogu izravno dojiti, možda zato što im je dijete u bolnici ili iz bilo kojeg drugog razloga, izdajalica je važna dio opreme za bebe. Izdajalice su tu da podrže majke, kada nisu u mogućnosti, izravno hraniti svoju bebu. Više je razloga zašto mame koriste izdajalce, a neki od njih su: 

  • povećati opskrbu mlijekom (uz izravno dojenje)
  • odlazak do frizera, na kavu, liječniku, na večeru…
  • bezbrižnije ćete obaviti nešto izvan kuće kada znate da će vaša beba biti hranjenja vašim izdojenim mlijekom 
  • upotreba izdajalice mami daje vrijeme za sebe, a partneru mogućnost da pomogne u hranjenju bebe izdojenim majčinim mlijekom 

Medela ručne i električne izdajalice dizajnirane su da stvore iskustvo najbliže dojenju. Prilagođavaju se mamama, pružaju ugodno iskustvo izdajanja s postavkama jednostavnim za upotrebu. Automatski se prebacuje iz načina stimulacije (navlačenja mlijeka u mliječne kanaliće) u način ekspresije/izdajanja nakon 2 minute, ali svaka majka može sebi prilagoditi način izdajanja i izabrati između čak 11 različitih razina vakuuma u obje faze izdajana za individualnu udobnost i iskustvo izdajanja. 

Sve Medela izdajalice (ručne i električne) uključuje i PersonalFit Flex™, redizajnirane štitnike za grudi za više udobnosti i više mlijeka.

3 vrste Medela izdajalica

Ručna izdajalica Harmony™  služi za osobnu upotrebu i dolazi u kompletu sa štitnikom za bradavice PersonalFit Flex™ i ergonomskom 2 – faznom ručkom pumpe. Vrlo je jednostavna za upotrebu, jednostavno se čisti/dezinficira i omogućuje vam da tiho i diskretno izdojite svoje mlijeko. Može se kupiti i u posebno osmišljenom paketu – Harmony Essentials Pack™ koji dodatno uključuje sisač S veličine, jednokratne ultra tanke jastučiće za grudnjak i vrećice za pohranu majčinog mlijeka. 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Promicanje i podrška dojenju (@medela_hrvatska)

 Swing Flex™ izdajalica je jednostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu sa motorom, adapterom, PersonalFit Flex™ štitnicima u veličini S (21 mm) i M (24 mm), konektorom, bočicom i cjevčicom kojom se povezuje motor i konektor. Svi dijelovi izdajalice (osim motora i cjevčice) mogu se prati/dezinficirati iskuhavanjem uz dodatak žličice limunske kiseline kako bi se izbjeglo nakupljanje kamenca, u perilici posuđa na gornjoj polici te u mikrovalnoj pećnici uz upotrebu Medela vrećica za sterilizaciju. 

Swing Maxi Flex™ izdajalica je obostrana električna 2-fazna izdajalica koja dolazi u kompletu s motorom, adapterom PersonalFit Flex™ štitnicima – 2 kom u S i 2 kom u M veličini, dva konektora, 2 bočice i cjevčicom. Uz ovu izdajalicu praktično je koristiti i grudnjak za lakše izdajanje koji dolazi u M i L veličini i odgovara veličini grudnjaka koji je majka nosila prije trudnoće. Grudnjak omogućuje da su ruke majke slobodne, a PersonalFit Flex™ štitinici dobro priljubljeni uz grudi kako bi izdajanje bilo učinkovito i bezbolno. 

Ukoliko majka ima povećanu količinu mlijeka i zadovoljava potrebe svoje bebe, sve što je više izdojeno može se pohraniti u bočice ili vrećice za pohranu majčinog mlijeka te odložiti u hladnjak ili zamrzivač prema preporukama struke i proizvođača.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Promicanje i podrška dojenju (@medela_hrvatska)

Ono što je vrlo važno za napomenuti majčino mlijeko ne smije se zagrijavati na izvoru topline (npr. štednjak, mikrovalna pećnica) kako se ne bi uništili važni i za bebu neophodne sve hranjive tvari u majčinom mlijeku ili izazvale opekline zbog neravnomjernog zagrijavanja. Također, jednom zamrznuto i odmrznuto/otopljeno mlijeko ne smije se ponovno zamrzavati. 

Medela u svojoj ponudi majkama nudi i kontaktne šeširiće za grudi koji pomažu majkama koje imaju ragade ili uvučene bradavice da mogu dojiti svoju bebu. Kad se bira veličina šeširića treba razmišljati i o majci i bebi. Procjenite veličinu bradavice tako da šeširić dobro sjedne, ali da ipak bude udoban. U slučaju preranog poroda, moguće je da će trebati malo manji šeširić kako bi beba mogla pravilno dohvatiti bradavicu tijekom dojenja. Šeširići su dostupni u S/16mm, M/20mm i L/24mm veličini.

Od velike pomoći pri ragadama na bradavicama je 100% čista lanolinska krema Purelan™  koju nije potrebno ispirati prilikom stavljanja bebe na dojku. 

Osvojite Medela izdajalicu!

Pratite nas putem službenoj Facebook profila jer vas od 31. ožujka darujemo Harmony Essential Pack izdajalicom i dodacima!

Sretna dobitnica je Božica Filipašić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari