Prvi Virtualni ženski poduzetnički centar započeo s radom

Prvi Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr počeo je s radom 1. siječnja 2016. godine.

Virtualni ženski poduzetnički centar je digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu, te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.

Iako u porastu, žensko poduzetništvo još uvijek nije dobilo ozbiljnije priznanje za svoj rad i vrijednost u hrvatskom gospodarstvu. Mjerodavne institucije zaobilaze ovu rodnu podjelu, a prečesto žene ostaju zaboravljene ne samo na svom početku nego i na uzlaznom putu realizacije poslovne ideje.

 – Upravo iz takvog zanemarivanja žena poduzetnica, rodila se ideja pokrenuti Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, prvi takve vrste ne samo u Hrvatskoj nego i u jugoistočnoj Europi. U tom pravcu, osim otvaranja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizirat ćemo prvi Kongres samozaposlenih žena poduzetnica, čiji je cilj osiguranje razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu bio što kvalitetniji, a put do uspjeha što izvjesniji – izjavila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra .

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar