Raspisan natječaj za dodjelu stipendija djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U sklopu humanitarne akcije „Korak u život“ Rotary klub Zagreb Kaptol objavio je natječaj za dodjelu stipendija u tekućoj akademskoj godini.

26. listopada 2017. – S ciljem omogućavanja nastavka školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jedna od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija Korak u život raspisala je natječaj za stipendiranje devete generacije studenata. Iznos stipendije je 1.600,00 kuna, a dodjeljuje se na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenoga 2017. godine, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, ali nema mogućnosti za daljnje fakultetsko obrazovanje. Rotary klub Zagreb Kaptol u kontinuitetu od 2008. svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji pa je tako „Korak u život“ do sada osigurao više od 220 stipendija.

„Već devet godina pomažemo mladima bez odgovarajuće skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Posebno smo ponosni što je ova akcija omogućila bolji život brojnim studentima, a raduje što to nastavljamo činiti i ove godine osiguravanjem sredstava za stipendiranje nove generacije studenata. Ovim putem bih želio zahvaliti i partnerima akcije na neumornoj podršci koju nam pružaju svo ovo vrijeme“, rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Dražen Mavrić.

Važnost ove akcije prepoznali su brojni građani, a svoje vrijeme i trud nesebično su donirala i mnoga poznata imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture među kojima su Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić i drugi.

Veliko finale akcije bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 12.11.2017. gdje će se održati humanitarna baletna predstava „Labuđe jezero“ čime će se i službeno obilježiti kraj jednog ciklusa prikupljanja sredstava. Uz prodaju ulaznica za baletnu predstavu, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 za koji su linije otvorene od danas pa sve do 15. siječnja 2018. te izravnim uplatama na žiro račun akcije 2360000-1102052855.

Natječaj za dodjelu stipendija za 2017./2018. akademsku godinu, obrazac za prijavu te ostalu dokumentaciju pronađite ovdje, a više o humanitarnoj akciji na Korak u život.

Oglas

Komentiraj

komentari