SEDMI ‘JA BIH’ FESTIVAL u ZAGREBU

Festival je započeo „Sarajevskim piknikom prijateljstva“ pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovor o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježio je koncert „Bosanski Lonac“ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, a događaj su uveličali cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz i glumac Elmir Jukić.

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 03. listopada u 20:00 sati bit će prikazan igrani film „Žaba“ redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka. 04. Listopada, također u Kinoteci, na programu su  dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić „Undercovered – Ispod marame“, a potom „Nazif Gljiva“ Arijane Saračević Helač.

U petak, 04. listopada u 20:00 sati imat ćete priliku pogledati  dvije epizode TV serijala „ Hoću kući 2“ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale“ koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan Festivala, 06. listopada u 11:00 u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti  Mostar“ Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz“, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovom Kulturnom Centaru , bit će predstavljen novi projekt „KRADENI LJUDI“.

Ne propustite sedmu obljetnicu Ja BiH Festivala i uvjerite se i sami kako umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice! Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari