SLIM & FIT USKRS

Duži i topliji dani, šareno cvijeće i cvrkutanje ptica , … šetnje bez šalova i rukavica. Zbog svega toga veselimo se proljeću, koje je starijim ljudima značilo i mladu novu godinu, jer sa proljećem počinje i novi životni ciklus. Priroda se polako budi i samim tim i ljudi postaju radosniji i aktivniji na svježem zraku.
Kulinarično proljeće prvo označava praznik Uskrs, kada sjednemo ka bogato pripremljenom doručku. U nedjelju poslije prvog proljetnog punog mjeseca, kada se stol napuni tradicionalnim jelima, kao što su ukrašena jaja, šunka u tijestu, hren i druga jela koja simboliziraju Uskrs i naravno ta koju svaka obitelj još posebno voli iako možda i nisu tradicionalna jela.
Novo za SLIM &FIT Uskrs: pileća prsa sa dodanim svježim hrenom
Ovogodišnja novost linije SLIM &FIT iz Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec su pileća prsa sa dodatim svježim hrenom. Napravljena su za praznike, kada si priuštimo malo više hrane, ali ipak ne želimo preopteretiti tijelo sa teškom hranom. Visoki postotak bjelančevina i niska količina masnoća ugodno utječe da se osjećamo bolje. Dodatak hrena taj osjećaj još poveća.

SLIM &FIT proizvodi su lako probavljivi sa malo masnoća, više bjelančevina, bez dodatnih boja i sa punim okusom.
Široka paleta proizvoda nudi dovoljno mogućnosti za zdrav doručak, užinu, ručak ili večeru … kako za svaki običan dan tako i za praznike. Ćelije u tijelu se neprestano obnavljaju, zato trebamo redovan unos bjelančevina.

Ana Cvetko, prehrambeni tehnolog u Perutnini Ptuj i health coach:
Kvalitetno meso peradi je veoma značajno u uravnoteženoj prehrani, ono sadrži visoko kvalitetne bjelančevine, koje naše tijelo treba za normalno djelovanje (rad tijela). Bjelančevine imaju u tijelu različite funkcije. One izgradjuju ćelije i tkiva, enzime, hormone, protivtijela, transportne substance za hranljive materije. Meso i proizvodi od kvalitetnog mesa peradi pružaju tijelu i različite B- vitamine, željezo i cink. Preporučen je unos manje masnoga mesa i mesnih proizvoda. Na primjer 100 grama pilećih prsa bez kosti i kože sadrži približno 30 g visoko kvalitetnih bjelančevina i vrlo malo masti. Koliko mesa i mesnih proizvoda bi pojeli tjedno zavisi od pola, starosti i fizičke aktivnosti svake osobe posebno. Osnovna preporuka se kreće izmedju 400 i 600 grama na tjedan. Ne smijemo zaboraviti na jaja, koja takodjer kao i meso peradi sadrže različite hranljive sastojke: bjelančevine, vitamine i minerale. Kako je bjelanak bogat sa masnoćama i holesterolom, moramo
ga jesti umjereno. Prije svega, kada hoćemo mršaviti, kada je energetski unos hrane smanjen, potrebno je izabrati najkvalitetniju hranu i jesti hranu životinjskog izvora koja sadrži manje masnoća. U Perutnini Ptuj nudimo široki spektar proizvoda, koje možemo uključiti u jelovnik i tada kada mršavimo, pri čemu zadržavamo raznolikost jela i raznolikost okusa. Takav je primjer cjelokupna linija SLIM &FIT, pileća prsa, pureće meso, marinirani proizvodi, koji su veoma kvalitetni i imaju visoki postotak bjelančevina. Ljudima treba približiti i pojasniti, da mogu i manje masni proizvodi biti isto tako kvalitetni i okusni. Važi naime pogrešno uvjerenje, da u takvim proizvodima ima više vode i dodataka.

Oglas

Komentiraj

komentari