Startas Cvičke, papučice koje će unijeti boju čak i u nešto tmurno za neke kao što je povratak u školu:)

U utorak, 30.8. Borovo je predstavilo svoje Startas Cvičke, dječje papuče. Baš simpatično i prikladno tome bilo je to da se događaj odvijao u Hrvatskom školskom muzeju (iako je zvono za početak bio overkillJ). . Iako Startas postoji punih 40 godina, a Borovo je kroz povijest proizvodilo nekoliko modela šlapica za školarce, proizvodnja Startas Cvički je logičan slijed.

Kao što svi već vjerojatno znate, Borovo svoje cipele proizvodi u Vukovaru, i to od 1976. godine. Kao što je Dubravko Šimenc, voditelj branda Startas istaknuo, sve su ručno rađene (navodno je za izradu para potreban čak jedan cijeli sat) i to od prirodnih materijala, pamučnog platna i gume dobivene iz prirodnog kaučuka, a oblikovalo ih je preko 23 para vrijednih ruku.

cvicke2Važno je znati da nove Cvičke nemaju vezice kao klasični modeli, vezice su zamijenjene elastičnom trakom koja maksimalno olakšava i ubrzava obuvanje. Za sve Vas starije i sa malo većom nogom koji ste se ponadali kako je vašoj muci sa vezicama kraj…moramo Vas razočarati, raspon brojeva je od broja 30 do 36. Stvarno šteta, s obzirom da imam 21 godinu i još uvijek ne znam zavezati cipele kako se spada, a da mi se ne odvezuju svakih 5 minuta, Cvičke (po mogućnosti roze) bi mi bile ostvarenje snova. Da još uvijek idem u školu, naravno. Ma kome ja lažem?! Nosila bih ih kao tenisice, budimo realni.

I da, kad sam rekla po mogućnosti roze… za sve Vas koji kod kuće imate male princeze, Cvičke su DOSTUPNE U ROZOJ i još drugih 9 boja za male SpidermeneJ.  Uz kupljenje Startas Cvičke dobit ćete i Startas platnenu vrećicu koju su sašile djelatnice iz udruge Kamensko Creativa te je i na taj način Borovo zaokružio priču o izvorno hrvatskom proizvodu.

Za sve one koji kukaju da nemaju novaca i samo gledaju cijene, Cvičkice možete kupiti u prodavaonicama Borova (vidi čuda) za 99 kn. ALI NI TO NIJE SVE. Za kupnju šlapica dobit ćete i ulaznice za Hrvatski školski muzej za koji do sada vjerojatno niste ni znali da postoji (iako je otvoren 1901. godine), u kojem se pripremaju razne radionice i izložbe prema riječima Branke Manin, ravnateljice Hrvatskog školskog muzeja.

U stalni postav muzeja uvrštena su tri modela Cvički. Platnene iz sredine 60ih godina, kožne iz sredine 90ih godina te najnoviji model Startas Cvičke.

Startas Cvičke dostupne su u većini Borovo prodavaonica te platnena Startas vrećica.

Petra Milatović

Oglas

Komentiraj

komentari