“Sve je lako kad si mlad ” literarni je natječaj V.B.Z. za mlade do 18 godina! Pošalji svoju priču!

Hej ti, VBZ te poziva da pošalješ svoje priče, raspišeš se o temama koje danas muče mlade, o čemu sanjare, što ih ljuti i inspirira, što ih živcira? Vrijeme je da mladi dobiju prostor i da sami odgovore na ova pitanja – ako voliš pisati i želiš svoje misli pretočiti u kratku priču, bilo da je riječ o crtici iz tvog života, života tvog prijatelj ili člana obitelji ili je riječ o fiktivnoj priči, reci nam kako je to biti mlad/mlada u ovim neobičnim, pandemijskim godinama. Zabrinjavaju li te klimatske promjene? Imaš li TikTok? Čime se želiš baviti kad odrasteš? Temu shvati onoliko široko koliko želiš, a mi se veselimo tvojoj priči!
VBZ žiri marljivo će i savjesno odraditi svoj posao, a najbolje priče očekuju zanimljive i vrijedne nagrade.
Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđu djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili. Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji… Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih.
Inspirirani odličnom knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima, koju je VBZ upravo objavio u biblioteci Na margini pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije, odlučili su pokrenuti ovaj literarni natječaj za mlade do 18 godina – Sve je lako kad si mlad?
Natječaj za kratku priču za mlade Sve je lako kad si mlad? traje do kraja mjeseca pa svoje priče možeš slati do 31. siječnja 2022.
Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade objavit ćemo u ponedjeljak 7. veljače na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje priče objavit ćemo 15. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu.
Propozicije natječaja pronađite na našoj stranici, budite kreativni i otvoreni i započnite godinu sjajnim nagradama.
Želimo ti dobre priče!

Oglas

Komentiraj

komentari