Tijekom listopadske kampanje „Time to Move“ brojni događaji za mlade u Hrvatskoj

Prošlogodišnja je Eurodeskova kampanja „Time to Move“ na europskoj razini obuhvatila više od 200 tisuća mladih. Ove se godine obilježava u listopadu diljem Europe kako bi što više mladih dobilo informacije o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih i znanja i iskustva.

Svrha je ove kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da se informiraju, aktiviraju te uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu.

Kampanja se provodi u zemljama članicama Europske unije, a u hrvatskim gradovima događaje za mlade organiziraju Eurodeskovi multiplikatori – 16 organizacija koje u 14 županija provode programe za mlade. Već je registrirano više od 60 događaja u dvadesetak gradova širom Hrvatske, a novi događaji nastavit će se organizirati do kraja listopada.

Među njima su, primjerice, potraga za ruksacima u Labinu, ulična debata o Europi u Puli, International Blind Dates u Rijeci, info turneja po istarskim selima, lov na blago u Zaboku, aktivnosti u Vukovaru, Delnicama, Belišću, Čabru, Čakovcu, Dubrovniku.

Mladi mogu sudjelovati i u nagradnom natječaju u kojem mogu prijaviti dizajnerska rješenja za majicu koja će biti promotivni materijal u sljedećoj kampanji Time to move i osvojiti nagrade, a glavna je nagrada putovanje Europom. Kampanju provodi Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.

Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj mrežnoj stranici.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari