Tisuću poklona akcije zaklade “Hrvatska za djecu” za radosniji početak 2021.

Protekla godina stranica je koju smo jedna čekali okrenuti. Nažalost tragedije i izazovi nisu nas poštedjeli ni pri dugo iščekivanom novom početku. Iako su nam mnogi neugodni događaji poljuljali vjeru i nadu u bolje, iz Zaklade “Hrvatska za djecu” stižu lijepe vijesti. Naime, akcija Spojimo hrvatska srca pomogla je u ostvarivanju božićne čarolije za 72 obitelji s ukupno 298 djece te još 273 djece iz 6 dječjih domova i zajednica koja su dobila svoj božićni dar. Također, zahtjevi za potporama s područja Sisačko – Moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za koje je proglašeno stanje katastrofe, pri obradi zahtjeva za potporu te isplati sredstava temeljem odobrenih zahtjeva postali su prioritetni.

Zaklada je u manje od 30 dana uspjela u svom velikom naumu te zajedno s ukupno 400 donatora te uz podršku desetak tvrtki, institucija i udruga unatoč izazovnoj situaciji obradovala gotovo 600 djece s područja cijele Hrvatske. Štićenici Dječjeg doma Vrbina iz Siska, Dječjeg doma Vladimir Nazor iz Karlovca, Dječjeg doma Sv. Ana iz Vinkovaca, Doma za djecu Kuća sretnih ciglica iz Slavonskog Broda, Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice, te Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor iz Selca svojim su skromnim željama raznježili velik broj građana koji su nesebično pritekli u pomoć te se radosno odazvali akciji i djeci ispunjavali želje. Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce za potrebitu djecu.

“Empatija, učinkovitost i pravednost, temeljne su vrijednosti Zaklade. Misliti na djecu koja ne žive okružena ljubavlju svoje obitelji, pravedno je i savjesno. Stoga smo i pokrenuli akciju darivanja djece u institucijama koja skrbe o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Biti empatičan prema potrebitima i na bilo koji način ugroženima, također je naša dužnost. Stoga su takve obitelji naš prioritet.”- izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Akciji su se uz brojne donatore i podršku građana uključile i brojne poznate osobe koje su pomogle pri ispunjavanju božićnih želja. Iako poljuljani samim novim početkom, u zajedništvu i vjeri u bolje sutra nastavljamo s lijepim i pozitivnim vijestima kojih će svakako vjerujemo biti još mnogo.

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari