U svakom klincu čuči Pelé

Zagreb, 27. travnja 2017. –Čakulaonica je proslavila godinu dana održavanja!

Uz prigodnu proslavu, na održanoj Čakulaonici  25. travnja 2017. godine u dječjem vrtiću „Pčelica“, Josipa Hamma 2, istaknuto je da je jedan od glavnih problema izostanak djece samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji iz društvenih i sportskih aktivnosti zbog pomanjakanja novčanih sredstava.

Nije lako snositi sve troškove niti kada se radi o oba zaposlena roditelja, a pogotovo je teško kada se samo jedan roditelj brine o svim troškovima. Roditelji su istaknuli da bi voljeli uključiti svoju djecu u aktivnosti za koju djeca izraze želju, ali često nisu u mogućnosti si to priuštiti. Tako je poruka ove Čakulaonice da se senzibiliziraju ustanove, klubovi koji vode razne programe u sklopu vrtića i škola po pitanju uključivanja djece samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji u svoje aktivnosti.

„Intenzivan razvoj djeteta traje do 16. godine i to je razdoblje u kojem se djeca formiraju i psihički i fizički.   Koliko se roditelji trude biti podrška u psihičkom i duhovnom odgoju, bilo bi jako lijepo da se pruži podrška u odgoju djeteta kroz fizičke tj. sportske aktivnosti, Ovim putem pozivamo sve sportske klubove da se senzibiliziraju na ovu temu i budu podrška nekim novim „klincima“, njihovim roditeljima, a možda i budućim telentima. Vjerujte da će svako ovo dijete Vašu podršku dvostruko cijeniti i nagraditi. Velikan današnjice u nogometnom svijetu, poznati Pelé je pravi primjer gdje prava podrška u pravo vrijeme stvara čuda.“, kazala je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

Povodom Uskrsa, travanjsku Čakulaonicu je podržao  i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom sa poklonima za djecu. „Zadovoljstvo nam je što smo i ovaj put malim znakom pažnje doprinijeli stvaranju veselog ozračja među djecom, jer sretno dijete, je zdravo dijete. Zadaća je svakog pojedinca, a onda i društva u cjelini,svojim djelovanjem doprinijeti stvaranju povoljnihuvjeta za zdravo odrastanje, stoga ćemo i nadalje podržavati aktivnosti organizacija koje se provode u tom smjeru.“, istaknula je Romana Galić, univ.spec.act.soc. Romana Galić, zamjenica pročelnice u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Henkel se i ovaj put pridružio i osigurao poklon pakete za roditelje sa Persil Sensitive i Silan Sensitive proizvodima. „Mi u Henkelu smo jako sretni što možemo podržati ovakve projekte poput Čakulaonice jer prepoznajemo važnost radionica za sve samohrane roditelje i njihove obitelji te u konačnici za cijelu zajednicu. Henkel je odlučio ove radionice podržati sa proizvodima Persil i Silan Sensitive koji su zbog svoje blage formule i prirodnog sapuna s mirisom bademovog mlijeka, pogodni za njegu cijele obitelji“, izjavila je Vanja Legvart, marketing manager Henkel Adria, Laundry & Home Care.

Nivea kao i uvijek podržava Čakulaonice od samih početaka.

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati u svibnju roditelji se mogu prijaviti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

Pozivamo sve zainteresirane roditelje, vrtiće, donatore, predavače različitih struka koji mogu dati svoj doprinos jačanju podrške jednoroditeljskim obiteljima,  da nam se jave u redakciju Sretne mame.

Ana Mišić

Oglas

Komentiraj

komentari