Akne i ostale iritacije uzrokovane nošenjem maski su itekako stvarne!

Tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima pronađite proizvode iz Eau Thermale Avène Cleanance linije po 30 % nižim cijenama.

5. listopada 2020. – S ulaskom u posljednju četvrtinu 2020. godine sve nas manje stvari može iznenaditi. Ta pomalo ozloglašena nova normala promijenila nam je mnoge navike: odgodila nam je koncerte i putovanja, u jednom trenutku nas odvojila od radnih mjesta, kolega i najmilijih, a u posljednje vrijeme nam se upetljala i u torbice, proglašavajući maske za lice najtraženijim modnim detaljem sezone jesen/zima ’20. Nema tu ništa sporno, ali uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne. Akne i ostale iritacije uzrokovane nošenjem maski su itekako stvarne, pa je tako istraživanjem Američke akademije za dermatologiju ustvrđeno da je čak 83 % zdravstvenih radnika u provinciji Hubei, izvoru pandemije u Kini, patilo od dermatoloških problema povezanih s nošenjem zaštitnih maski. Sada kada su maske postale svakodnevica svih nas, isto se nažalost može reći i za maskne. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène posvećeni su razvoju proizvoda koji učinkovito, ali nježno rješavaju probleme svake, pa i najosjetljivije kože. Briga za problematičnu kožu sklonom nepravilnostima unutar Eau Thermale Avène asortimana pripala je liniji Cleanance, čije proizvode tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima možete pronaći po 30 posto nižim cijenama.

Formula koja jamči uspjeh

Linija Cleanance sastoji se od proizvoda koji nude sve što je potrebno za higijenu i njegu mladenačke i zrele problematične kože sklone nepravilnostima, a posebno ćemo predstaviti najnoviji proizvod linije.


Lišen uljnih supstanci, Cleanance Comedomed™ može se pohvaliti vodenastom gel teksturom koja se upija vrlo brzo nakon nanošenja, ostavljajući osvježavajući i mat učinak na koži. Osnovni djelatni sastojak je vrlo visoko koncentrirani Comedoclastin™, koji omogućuje smanjenje postojećih nepravilnosti te pritom sprječava transformaciju mikrokomedona kao početnog stadija nastanka komedona, a posljedično i novih nepravilnosti. Comedoclastin™ je biljnog porijekla, riječ je o ekstraktu sjemena sikavice, biljke karakterističnog cvijeta koja je rasprostranjena diljem Europe, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Bočica s pumpicom omogućuje jednostavnu upotrebu i doziranje. Cleanance Comedomed™ može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s terapijom propisanom od strane dermatologa.

Cleanance Comedomed (30 ml): 155 kn

Tri savjeta za život s maskama bez maskni

1) Razmislite malo o tome kakvu masku nosite; od materijala od kojeg je izrađena do razine zaštite koju pruža. Dermatolozi smatraju da na spomenute izazove najbolje odgovara 100-postotni pamuk jer dopušta koži da diše. Što se tiče održavanja, maske je najbolje tretirati kao donje rublje. Na maskama se tijekom dana nakupljaju masnoće, prljavština i znoj, trio sastojaka koje nitko ne bi trebao kontinuirano nanositi na kožu.

2) Iskoristite razdoblje nošenja maski kao idealan trenutak za racionaliziranje kozmetičke rutine. U njezi kože manje je definitivno više; više proizvoda znači više sastojaka koji mogu izazvati reakciju kože. Također maska može pojačati djelovanje proizvoda – to se ne čini kao nešto loše, dapače. Međutim kada se radi o proizvodima koji sadrže kiseline ili retinol, pojačano djelovanje moglo bi štetiti koži.

3) Ako je ikad bilo vrijeme za odmor od makeupa, to je sada. Premda (trenutno🤞) karantena nije izgledna, maske samom svojom funkcijom čine pretjerani make-up suvišnim. Ako se znojite pod maskom lice očistite nježnim čistačem i zapamtite da pretjerano pranje isušuje lice, lice misli da mora proizvoditi dodatne masnoće, što će dovesti do stvaranja novih akni.

Dobitnice u darivanju objavljenom 31. listopada su : Marija Mesarić, Ankica Horvat i Anita Dokoza. Molimo dobitnice da se jave u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari