4. lipnja u Maksimiru – Javnozdravstvena akcija „Navike promjeni, zdravlje pokreni“

Iznimno uspješna javnozdravstvena akcija „Navike promjeni, zdravlje pokreni“ nastavlja se i ove godine. Povodom akcije organizirat će se događanje za građane koje će se održati 4. lipnja s početkom u 9:30 u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste). Organizatori će za građane prirediti pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanja zdravlja.

Događanje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Crveni križ, Kineziološki fakultet, Udruga Probion i Udruga za prevenciju prekomjerne težine, s ostalim partnerima, a pod medijskim pokroviteljstvom RTL Televizije.

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje namirnice su važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve generacije će moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Kako građani, koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu, ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, organizatori će pripremiti i veliki broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih skupina i tjelesnih sposobnosti da nam se priključe 4. lipnja u Parku Maksimir i tako učine još jedan korak prema zdravlju.

Oglas

Komentiraj

komentari