Dječji rođendan u “novom normalnom”: najbolji savjeti kako ga super proslaviti kod kuće!

Nedavno smo obilježili godinu dana od početka pandemije koja je neminovno promijenila naše živote, ali i navike. Mnogi se pitaju na koga je najviše utjecala i pri tom često zaboravljaju na one najmlađe. Vrtići i škole su, osim učenja, mjesta za druženje, zabavu i prijatelje, a upravo to im je neko vrijeme bilo onemogućeno. I dok su mjere znatno slabije nego što su bile u početku korone, neka nova pravila i dalje vrijede i utječu na naše odluke i na to kako provodimo vrijeme.

Ukoliko se uskoro bliži rođendan vašeg mališana, sigurno već razmišljate kako ga proslaviti, a da je u skladu sa novim uvjetima. Prošle godine mnoga su djeca nažalost morala preskočiti svoje rođendane i druga slavlja, pa ove godine, iako pod oprezom, vjerojatno želite nadoknaditi propušteno. Odluka većine roditelja je proslava rođendana kod kuće, a donosimo vam savjete kako ga organizirati bezbrižno i na zadovoljstvo dječice!

Početna priprema

Sigurno želite da sve prođe savršeno i da slavljenik taj dan duuugo pamti. Stoga je organizacija pola posla, a to do lista vaš najbolji prijatelj. Najprije napravite popis djece (i odraslih) koji dolaze kako biste znali planirati dalje. Nakon toga slijedi izrada ili kupnja pozivnica (srećom još uvijek se koriste “prave”, a ne digitalne pa će biti lijepa uspomena ukoliko ih izrađujete zajednički sa slavljenikom). Ukoliko imate balkon ili vrt, a predviđa se lijepo vrijeme, razmislite o aktivnostima u tom slučaju, koje mogu biti još bogatije nego kad slavite unutar 4 zida. Napravite i popis za kupovinu dodataka, posebice ako će biti tematski. Trebat će vam slamke, lampice na baterije, plastične čaše i tanjuri, salvete, fora košarice za kolače i slično..  Ne zaboravite i na dezinfekcijska sredstava te blizinu maramica i sličnih pomagača u slučaju proljevanja i slično.

Meni koji klinci obožavaju

Hrana je veliki dio svake dobre proslave, a posebice dječjeg rođendana. Srećom, djeca su jednostavna i većinom možete pogoditi što svi vole i rado jedu pa meni neće biti teško osmisliti. No, dječji rođendani su sami po sebi izazovni stoga si olakšajte koliko možete. Jedan od načina je i ušteda vremena i energije na pripremi hrane. Za promjenu nabavite gotove, smrznute obroke po najvišim standardima za koje vam treba nekoliko minuta da ih dovršite kod kuće. Nama sve sviđaju takvi paketi koje nudi domaći brend Fluxus, a za ovu prigodu savršen je njihov Dječji, Pizza ili Party box koji je izvrstan ako na zabavi ima i odraslih. Dostava je besplatna, a ostvarujete i poseban popust naručujete li za dječji rođendan. Pratite naš Facebook profil jer vas uskoro darujemo jednim dječjim boxom i tri pizza boxom!

Bolje nego u igraonici

Kod dječjih rođendana najbolje je imati pripremljen plan, no biti spreman i na improvizacije. Prije svega pitajte slavljenika za njegove/njezine želje. Ovisno o njima možete dalje planirati. Možda slavljenik želi kostimiranu zabavu, tematske rekvizite ili adrenalinsku zabavu. Naravno, ovisno o vašem prostoru prilagodit ćete i želje, no bar ćete znati u kojem smjeru ići. Svakako preporučujemo da se oboružate s nekoliko stvari koje će se mališanima sigurno svidjeti. U to ubrajamo mekanu loptu kojom se ne može ništa uništiti, a ako ste u mogućnosti kupite, posudite ili unajmite stolni nogomet, mini biljar, mini koš i slične dodatke za igru. Na pod možete staviti mekane puzzle ili dodatni tepih, a i tematski odvojiti kutak za mlađu i stariju djecu.

Popis aktivnosti

Ukoliko istovremeno nećete ugostiti i roditelje djece, onda ćete se možda željeti okušati u ulozi animatora. Osmislite plan nekih aktivnosti i sa slavljeničkom ekipom odaberite što žele. Možda će to biti pantomima, karaoke, natjecanje između timova ili mini znanstveni eksperimenti.

Isto tako možete i unajmiti animatora ukoliko ćete biti zauzeti ostalim gostima. To ne mora biti profesionalac – pitajte simpatičnu susjedu koja želi dodatno zaraditi ili stariju sestričnu koja je dobra s djecom. U dogovoru s njom možete organizirati i mini tombolu u kojoj svatko nešto dobiva, a svakako razmislite i o fora kutku za fotografiranje sa rekvizitima kako bi svi imali trajnu uspomenu. Prije proslave sklonite sve lomljive ili dragocjene stvari, a rekviziti, pribor za jelo i slično neka budu po mogućnosti od plastike, spužve i sličnih materijala.

Sretni dobitnici u darivanju objavljenom 24. ožujka su:

Pizza box: Ivana Crnogaj,  Martina Posavec, Emanuela Maria

Dječji box: Stela Mrzljak

Molimo dobitnike da se jave u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!

 

Foto: Pexels

Tekst: Maja Kos

Oglas

Komentiraj

komentari