KIDS FRIENDLY: POKÉMON DETECTIVE PIKACHU

KIDS FRIENDLY: POKÉMON DETECTIVE PIKACHU, avanturistički, 104 min [osvrt Tihoni Brčić]

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ovo je prvi igrani film proizašao iz bogate franšize Pokémon. Odvija se u fantasy svijetu u kojem od davnina žive Pokémoni i ljudi. Svijet je maštovit i prepun luckastih Pokémona, no stvari brzo postanu opasne. Pokémoni se koriste u ilegalnim borbama, povremeno polude, a tu je i slučaj ubijenog detektiva koji istražuju njegov Pokémon partner Pikachu i 21-godišnji sin. Iako neke stvari u filmu (drogiranje, mučenje, ubijanje) nisu baš za malu djecu, ne treba zaboraviti da se radi o slatkim Pokémonima pa sve djeluje zabavno i bezazleno. Seksualne aluzije su prisutne, ali uglavnom odraslima razumljive (karizmatični Ryan Reynolds iz “Deadpoola” daje glas Pikachu). Film je neobavezna razonoda za djecu i odrasle, u kojem će djecu svakako očarati oživljeni šaroliki svijet iz mašte. Prihvaćanje različitosti i ostvarivanje neobične suradnje da bi se došlo do plemenitog cilja, teme su koji roditelji mogu komentirati s djecom nakon filma. Prikazuje se u 2D, 3D i multiosjetilnom 4DX formatu na izvornom engleskom jeziku.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Pokémoni su proizvod ’90-ih pa je logično da će i neki roditelji imati zasebne želje pogledati igranu verziju njihove omiljene igre ili crtića iz mladosti. One koje je to zaobišlo ili ne vole vizualne efekte, film bi mogao brzo postati zamoran.

Nasilje: Iako film djeluje slatko, provlače se prizori mučenja, ilegalnih borbi, drogiranja, ubijanja…

Zastrašujući prizori: U jednoj sceni glavni lik, 21-godišnji mladić, muči Pokémona g. Mimičara (kojemu je mimika poput stvarnosti) tako da ga polije nevidljim benzinom i prijeti šibicom da će ga zapaliti (!?). Iako se radi o slatkom Pokémonu, pa će djeci djelovati smiješno i bezazlenije nego što u stvari jest, roditelji se trebaju zapitati kakvu poruku film zapravo šalje…

Rječnik: Samo nekoliko blažih uvreda.

Seks: Ima bezazlene flertujuće situacije, te nekoliko seksualnih aluzija namijenjene odraslima.

Tempo: Začudo, film nije temeljen na non-stop akciji pa je tempo relativno umjeren.

 

 

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari