Mala škola novinarstva

Vaše dijete provodi dane promatrajući događaje oko sebe i razmišljajući o tome što bi trebalo promijeniti? Želi javnost upoznati s nadarenim pojedincima ili ukazati na nepravde koje primjećuje? Stalno nešto zapisuje, kombinira kao Nick Praskaton i potajno želi biti novinar kad odraste? Usto je i pravi knjiški moljac?

Ako pohađa jedan od petog do osmog razreda i njegovoj znatiželji nema kraja, onda je  besplatna radionica novinarstva upravo za vas! Mala škola novinarstva, koja će se održati 12. svibnja u 11 sati u Megastoreu Hoću knjigu u Zagrebu, kao stvorena je za prve korake u područje novinarstva. Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Tatjana Barat ima i bogato novinarsko iskustvo te na stotine odrađenih intervjua s vrsnim sugovornicima.

Zato će iz prve ruke pokazati mališanima što čini uspješnog novinara i kolika je uloga medija u našoj svakodnevici, a sve to u periodu kada cijela Hrvatska upozorava na važnost medijske pismenosti.

Osim što će kroz igru učiti o medijima, djeca će imati i priliku napisati pitanja za intervju s omiljenom hrvatskom književnicom za djecu na koja će ona kasnije dati svoje odgovore. Pitanja i odgovori biti će uobličeni u pravi pravcati objavljeni intervju.

Svoje dijete možete prijaviti na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/4b0Wjdg6bMf2CR8D3

Oglas

Komentiraj

komentari