Pohane palačinke: zaboravljeni recept za jednostavan ručak

Jedna od najvećih “boljki” s kojima se odrasli čovjek mora nositi je planiranje, kupnja i priprema obroka. Izazov je još veći kada je u pitanju cijela obitelj. Svatko ima svoje preference i ponekad je teško svima udovoljiti. Na dane kada vam se ne da pripremati ništa posebno, a niti naručiti dostavu, donosimo pomalo zaboravljen recept sa sastojcima koje ionako vjerojatno imate kod kuće. Pohane palačinke obično vole svi ukućani pa ćete ovim jelom izmamiti osmijeh na lice svima!

Potrebni sastojci za palačinke:

  • 350 grama brašna (najbolje pola glatko i pola oštro)
  • 3 jaja
  • Sol
  • 200 ml mineralne vode
  • 300 ml mlijeka
  • po želji malo naribanih tikvica

Potrebni sastojci za fil:

  • 200 gr naribane šunke
  • 150 gr naribanog sira: gaude ili mozzarella
  • 3 trokuta sira u trokutiću (tipa Zdenka)
  • 200 ml majoneze
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • sol i papar
  • 1 jaje

Ostalo: smjesa za paniranje kao što inače panirate (s tim da u jaja dodajte malo mlijeka, a u brašno po želji malo parmezana).

Priprema

Pripremite palačinke kako ih inače radite i ispecite ih na malo ulja. Potom u zdjeli pomješajte sve sastojke za fil i krenite s punjenjem palačinka. Stavite 2 žlice fila ravnomjerno na palačinku i prvo preklopite s obje strane te potom zarolajte kako fil ne bi iscurio. Panirajte i pohajte na uobičajen način.

Mogu se jesti same, a posebno su ukusne uz tartar umak, zelenu salatu i pomfrit. Dobar tek!

Tekst: Maja Kos

Foto: Pexels

Oglas

Komentiraj

komentari