Popularizacija učenja i znanosti kroz multimedijsku platformu uz Profil Klett na 4-om Znanstvenom pikniku

Profil Klett, izdavač školskih udžbenika na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku povezuje učenje, znanost, advent i zabavu. Posjetiteljima Znanstvenog piknika se uspješno uz adventski ugođaj na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način predstavilo suvremeno učenje na drugačiji i stimulativan način.

U izlagačkom prostoru naziva Znanstveni advent moglo se u toplom adventskom ozračju upoznati sa više osjetilnim metodama učenja – znanost kroz adventski ugođaj. Jedna od promotivnih aktivnosti bio je i zabavni nagradni natječaj božićne tematike putem kojega se moglo testirati svih pet osjetila, a nagrada je bila simulacija gledanja filma s površine Mjeseca posebnom opremom Legame studija. Kroz

simulirano razgledavanje Dioklecijanove palače u 3D tehnici, trajanju od dvije minute, djeca i njihovi roditelji imali su priliku iskusiti učenje na drugačiji, stimulativan način uz otvaranje novih ideja, mogućnosti i saznanja. Ovo adventsko edukativno putovanje na Znanstvenom adventu završilo je vrijednim poklon kodovima za digitalni udžbenik, kako bi ga i dalje nastavili, uz učenje kroz zabavu.

„Veliki interesi učitelja, školaraca i njihovih roditelja za naš izlagački prostor na Znanstvenom pikniku potvrda su nam da smo na pravom putu ka popularizaciju učenja kroz multimedijsku platformu i sadržaje! Divan je to osjećaj i nagrada, potvrda našeg mota: Spajamo ideje. Stvaramo znanja.“, naglasila je Renata Bučić Milovac, voditelj edukacije i marketinga Profl Klett.

Izdavač Profil Klett plasirao je prvu softversku multimedijalnu platformu za digitalno učenje, a kroz ovakvo učenje i nove multimedijalne udžbenike, predstavljen je značajan iskorak u usporedbi s dosadašnjim multimedijskim sadržajima. Korisnici imaju mogućnost pregledavanja stranica jedne za drugom, poglavlje za poglavljem ili po proizvoljnom redoslijedu.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari