Povodom Dana očeva okušajte se u Dadathlonu!

Dadathlon je skup tri virtualna natjecanja diljem Europe namijenjena tatama s djecom koje započinje trčanjem u travnju, zatim se nastavlja bicikliranjem u lipnju te završava pješačenjem/planinarenjem u rujnu.

Neposredan cilj događanja je jače povezivanje očeva i djece kroz pripremu i samu utrku te boravak na svježem zraku uz bavljenje fizičkom aktivnošću, što smatramo dobrim primjerom kvalitetno provedenog zajedničkog vremena. A cjelokupnim eventom Daddyhood Europe želi podići svijest o važnosti prisutsva te aktivne uloge oca u odgoju djeteta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DaddyHood (@daddyhoodeurope)

 Prošle je godine Daddyhood tim sudjelovao na svjetski poznatom Ekiden maratonu na kojem smo nas 6 tata (zajedno s bebama u dječjim kolicima) otrčali ukupno 42 km u 5 različitih europskih zemalja istovremeno. To nas je iskustvo potaknulo da ove godine organiziramo vlastito natjecanje, s tri različite discipline čime omogućujemo sudjelovanje većem broju očeva s različitim interesima.

Koja su pravila Dadathlona?

Natjecanja su osmišljena tako da budu potpuno prilagođena sudjelovanju djece razne dobi, a usto su potpuno besplatna, vrlo fleksibilna i u skladu s epidemiološkim mjerama. Kako bi i tate s manjom djecom mogli sudjelovati, rekviziti kao što su kolica za trčanje, dječja sjedalica ili nosiljka za bebe se podrazumijevaju.

Kako se radi o virtualnim natjecanjima, od kojih svako traje 7 dana, nisu određene lokacije kao ni smjer kretanja te svaki sudionik sam odabire mjesto za pocetak i završetak utrke. Time događanja udovoljavaju mjerama i preporukama distanciranja u vrijeme pandemije.

Pravila su također prilagođena obiteljskim rasporedima i usklađena potrebama djece. Tako se sudionici mogu prijaviti na cijeli Dadathlon (sve tri discipline) ili na pojedine discipline koje im se sviđaju. Tate i djeca sami mogu odabrati jedan dan unutar perioda od 7 dana kada im najviše odgovara odraditi utrku.

Cilj Dadathlona

Pošto je cilj ovih utrka povezivanje tate s djecom (kroz pripremu ali i samu utrku), a ne najbolje vrijeme, nagrade će se dijeliti za najbolje i najmaštovitije slike koje nam sudionici mogu poslati emailom ili objaviti putem društvenih mreža uz oznake @daddyhoodeurope te #DaddyHoodDadathlon.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DaddyHood (@daddyhoodeurope)

Prijava te rezultati Dadathlon natjecanja se bilježe putem on line platforme što omogućuje međunarodnu povezanost, stvara širu zajednicu očeva i mrežu podrške.

Neki od prijavljenih timova već sada vježbaju trčeći ili na svojim biciklima što nas iznimno raduje pošto je to kvalitetno, zabavno i zdravo provedeno vrijeme između tata i djece!

Ovim putem potičem sve tate da se priključe ovom natjecanju i da osjete da su dio jedne međunarodne inicijative koja ih podržava.

Organizatori

Daddyhood Europe je inicijativa dvojice novopečenih tata (kolege Thomasa iz Švedske i mene) koja podiže svijest o važnosti i prednostima angažiranog očinstva za sve članove obitelji kao i za društvo. Cilj nam je, također, inspirirati druge vlastitim primjerima, educirati buduće tate te stvoriti čvrstu međunarodnu zajednicu tata koji će se međusobno podržavati kroz razmjenu iskustva i savjeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DaddyHood (@daddyhoodeurope)

 Ideja je nastala nakon što smo i sami iskusili koliko su očevi zapostavljeni u čitavoj priči oko trudnoće, poroda, odgoja i roditeljstva, te kako društvo gleda s čuđenjem na one koji se žele  potpuno posvetiti brizi o svojim bebama i djeci.  Osim toga shvatili smo kako nam kao mladim neiskusnim očevima nedostaje specijalizirane literature, tečajeva, sportskih sadržaja  i aktivne zajednice s kojom bi razmjenjivali iskustva bez predrasuda.

Foto i tekst: PR

Oglas

Komentiraj

komentari